Dulić: Smanjićemo rok za izdavanje građevinskih dozvola

25.05.2011. | I. Kranjčević | Blic

Kraći rok za izdavanje građevinskih dozvola nesumljivo bi privukao veliki broj investicija u našu zemlju, ocenio je Oliver Dulić, ministar ekologije i prostornog planiranja.

On je podsetio da je rok za izdavanje dozvole različit kada su u pitanju privatnici i kada investitor država, pa je tako za izgradnju 400.000 kvadrata u Naselju "Stepa Stepanović" u Beogradu dozvola izdata za samo dva i po meseca i pri tom je u potpunosti poštovan zakon.

- Ovo je primer da zakon nije prepreka da se dozvole izdaju u kraćem roku nego što je to u praksi slučaj i da bi ovaj rok trebalo da važi i za privatne investitore - rekao je Dulić.

On je precizirao da na dno lestvice zemalja kada je u pitanju procedura izdavanja građevinskih dozvola nas ne stavlja toliko sama administracija već cena.

Dulić je rekao da je reč o nesporazumu koji će u narednom periodu biti ispravljen, jer kaže u cenu građevinske dozvole kod nas spada i naknada za uređenje građevinskog zemljišta. To u drugim državama koje imaju uređenu insfrastrukturu nije slučaj.

 
Share |

Komentari: 1

Srdjan 29.05.2011 00.25.26

Pa to vec peti put govoris, lopino jedna.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...