INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zgrada Societe Generale banke u Novom Beogradu konkuriše za epitet "Green Building"

26.11.2010. | eKapija

Kompanija "Sauter" je uz podršku novoosnovanog Saveta za zelenu gradnju u Srbiji (Serbia Green Building Council), anagažovana na projektu prve zgrade koja će nositi epitet "Green Building" i koja će imati međunarodno priznati LEED sertifikat.

Reč je o poslovnoj zgradi Societe Generale banke u Novom Beogradu koja je već prijavila početak postupka sertifikacije Svetskom savetu zelenih zgrada (WGBC) što je prvi korak i obaveza svakoga ko želi da sertifikuje zgradu, saopštila je kompanija "Sauter".

- Sam postupak sertifikacije je dugotrajan, zahteva obimne analize, a kompanija "Sauter" će dati značajan doprinos u modernizaciji centralnog sistema nadzora i upravljanja i menadžmenta nad potrošnjom svih vidova energije u samom objektu, bez čega bi sam postupak sertifikacije prema LEED-u bio neizvodljiv - kažu u kompaniji "Sauter".

Iskustva govore da zgrada koja poseduje prestižni LEED sertifikat i nosi naziv "Green Building" ostvaruje i do 10% veću prodajnu cenu ili 6% veću cenu prilikom rentiranja.

Osim toga, evropsko zeleno investiciono tržište od 2004. godine raste u proseku 20% godišnje, a procenjuje se da će do 2014. vrednost tog tržišta dostići 573 milijardi evra. Stoga Savet za zelenu gradnju u Srbiji procjenjuje da će smer daljeg razvoja građevinskog sektora ići upravo u smeru zelene gradnje, stoji u saopštenju kompanije "Sauter".

Nova upravna zgrada (sa sajta Societe Generale banke)

Novo sedište banke, objekat površine 6.344m2 , nalazi se u blizini Beogradske arene, u poslovnom centru Novog Beograda. Sedište upravne zgrade nalazi se na prestižnoj lokaciji, na svega 3km udaljenosti od centra grada. Zvanična izgradnja jedne od najmodernijih poslovnih zgrada u Srbiji počela je septembra 2004. godine, a početkom aprila 2006. godine zaposleni Société Générale Srbija su se uselili u nove prostorije svoje centralne zgrade.

Upravna zgrada Société Générale banke u Srbiji ima šest nivoa i optimalnog je kapaciteta za 360 zaposlenih. Zgrada je građena po najnovijim svetskim standardima i kao takva ima sistem najmodernijih instalacija:

  • Optički razvod za kompjuterske mreže i telefonske konekcije koji pruža najkvalitetniji i najbrži protok informacija
  • Šinski razvod za jaku struju
  • Mašinski sistem instalacija za grejanje i hlađenje koji omogućava svakom zaposlenom da prema sopstvenim potrebama određuje temperaturu prostora u kome boravi.

Investicija u 5.000 portova (konektora) za mrežu čini server salu Société Générale Srbija najmodernijom u bankarskom sistemu Srbije. Prateći svetske standarde Société Générale Group i svetske standarde kompjuterskih mreža, Société Générale Srbija izgradnjom novog poslovnog prostora implementirala je najmoderniju informaciono-komunikacionu tehnologiju.

Upravna zgrada Société Générale banke u Srbiji specifična je i po unutrašnjem prostoru koji je izgrađen da bude modularan i fleksibilan. Ceo jedan sprat (1.000m2), za samo jedan vikend, može u potpunosti da se preuredi kroz redistribuciju pregradnih zidova.

Nova upravna zgrada Société Générale Srbija predstavlja jedan od najreprezentativnijih primera moderne arhitekture u Srbiji danas, što je i bila zamisao tvoraca idejnog rešenja profesora Aleksandra Stepanovića i arhitekte Đorđa Bobića.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;