SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Manje popravke, veći efekat: Pripremite svoj dom za zimu

11.10.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U jesen se priroda menja i mi osećamo potrebu da naš životni prostor osvežimo i pripremimo za zimu. Ne govorimo ovde o velikim renoviranjima, već o manjim a bitnim popravkaama, koje mogu da poboljšaju udobnost i izgled vašeg doma.

TKK

Poboljšajte izgled i energetsku efikasnost svog doma (Foto: TKK)

Pomoću kvalitetnih proizvoda kompanije TKK brzo i efikasno možete da otklonite probleme kao što su loše dihtovanje potprozorske daske, pukotine u malteru ili problemi sa vlagom.

Prokišnjavanje vode na ulaznim vratima ili prozoru

Nepravilno zaptivanje ulaznih vrata cementnom masom za fugovanje umesto elastičnom može da dovede do prokišnjavanja pri jakom pljusku, a time i do oštećenja maltera.

Pomoću zaptivne mase TKK SEAL Flexible joints wall možete to jednostavno da sprečite i produžite vek ulaznih vrata i prozora, poboljšavajući izgled i energetsku efikasnost doma.

Curenje vode iza lavaboa

Spojevi između lavaboa i pločica izloženi su vlazi i treba da budu pravilno zaptiveni. TKK SEAL Classic silicone omogućava efikasnu i dugotrajnu zaštitu od prodiranja vode i nastanka buđi.

Ovim se zadržava svežina spojeva, sprečava pojava neprijatnih mirisa i poboljšava higijena. Istovremeno se obezbeđuje dug radni vek površina i sprečavaju oštećenja od vlage.

Crne fugne u kupatilu

Velika vlaga u jesen često ubrzava nastanak buđi u kupatilima, a ona je štetna za zdravlje. Zato je važno da fugne u kupatilu redovno pregledate i sanirate.

Proizvodi TKK SEAL All purpose silicone extra i Tekasil Color nude pouzdanu zaštitu od vlage i dugoročno čuvaju svežinu prostorija.

Spojeve možete da popunite u nijansi boje vašeg kupatila upotrebom zaptivne mase Tekasil Color koja je na raspolaganju u širokoj paleti boja.

Oštećene i crne fugne u vlažnim prostorijama

U prostorijama gde je prisutna velika vlažnost, fugne su naročito izložene. U sanitarnim prostorijama, poput kupatila i kuhinja, preporučuje se upotreba zaptivnih masa sa dodacima koji sprečavaju nastanak buđi.

TKK SEAL Flexible seal & bond je odličan izbor za zaptivanje kritičnih tačaka, kao što su spojevi podnih obloga sa odvodnim rešetkama i instalacijskim vodovima. Ova hibridna zaptivna masa sadrži i aditiv protiv buđi i time obezbeđuje dugoročnu zaštitu u najzahtevnijim uslovima.

Pukotine u fasadi

Zbog atmosferskih uticaja i starenja fasada, na spoljnim malterima se često javljaju pukotine što utiče na izgled i funkcionalnost zgrade.

TKK SEAL Facade & wall repair je odlično rešenje za brzu sanaciju i estetsku obradu jer sadrži grube čestice koje imitiraju izgled fasade. Masu možete da prefarbate da bi se uklopila sa postojećim malterom i fasada će opet izgledati kao nova.

U slučaju većih oštećenja preporučuje se temeljnija sanacija korišćenjem neutralne, hibridne zaptivne mase TKK SEAL Flexible joints wall.

Zaptivanje potprozorskih dasaka

Pri montaži potprozorskih dasaka od ključnog je značaja pravilno zaptivanje prelaska između potprozorske daske i fasade. Ovaj prelaz mora biti zaptiven tako da se spreči ulazak vode i onemoguće oštećenja.

Poliuretanski lepak TKK PU FIX FAST FIXING ADHESIVE i hibridna zaptivna masa TKK SEAL Flexible joints wall obezbeđuju stabilno pričvrščivanje koje podnosi temperaturne promene i mehanička opterećenja.

TKK SEAL Flexible joints wall može se koristiti i za zaptivanje već montiranih potprozorskih polica.

Pričvršćivanje rasklimanih drvenih stepenica

Lepkovi TKK FIX 12 i TKK PU FIX FAST FIXING ADHESIVE omogućavaju snažno i trajno vezivanje, koje sprečava pomeranje stepenica i omogućava njihovo bezbedno korišćenje.

Popunjavanje prostora oko cevi

Otvorene rupe oko cevi ili duboka udubljenja mogu biti izvor promaje ili toplotnih gubitaka. Poliuretanskim penama iz linije TKK PU FOAM brzo i jednostavno ćete popuniti ove otvore i pobrinuti se za dobru izolaciju.

TKK PU FOAM TOP FOAM je idealno rešenje za popunjavanje manjih otvora, dok je TKK PU FOAM INTERIOR DOOR EXPERT 2K prikladan za veća udubljenja i izolaciju zidova između vrata.

Bez obzira na to da li želite da unapredite funkcionalnost vašeg doma ili samo da podmladite njegov izgled, proizvodi TKK su vaši pouzdani pomoćnici u svakodnevnim popravkama. Sa njima ćete sa lakoćom postići profesionalne rezultate i produžiti životni vek vašeg doma.

Kvalitetni proizvodi, jednostavna upotreba i pouzdani rezultati - sve to vam omogućava da svoj dom preoblikujete u prostor koji ćete rado koristiti i u kome ćete se dobro osećati.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;