INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Podršкa "Lafarža" loкalnoj zajednici: Završena reкonstruкcija i sanacija pet objeкata javne namene u beočinsкim selima

10.10.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Zahvaljujući ulaganjima i programu društvene odgovornosti kompanije "Lafarž", pet objekata javne namene u oblasti zdravstva, obrazovanja i kulture na teritiriji opštine Beočin dobilo je novo ruho.

Lafarge

Ove godine "Lafarž" je uložio skoro 40 miliona dinara u sanaciju i rekonstrukciju objekata javne namene (Foto: Lafarge Srbija)

Imajući u vidu potrebe stanovništva u beočinskim selima, u proteklim mesecima izvršeni su građevinski radovi na sanaciji i kompletnoj rekonstrukciji Doma kulture u Rakovcu, objekta seoske ambulante u Čereviću, Doma kulture u Suseku, kao i ambulante i škole koju pohađaju deca nižih razreda u Svilošu, navodi se u saopštenju Opštine Beočin.

Ovim povodom predsednica Opštine Beočin Biljana Janković obišla je sa predstavnicama kompanije "Lafarž" Jelenom Savić i Anitom Andrejić pomenute lokacije i istakla da su ulaganja sprovedena na predlog Opštine Beočin a na obostrano zadovoljstvo i opštu korist meštana pomenutih sela.

"Negujući dobru saradnju i prepoznajući potrebe naše lokalne zajednice, kompanija "Lafarž" svake godine izdvaja značajna sredstva za programe društvene odgovornosti koji uglavnom izlaze u susret potrebama građana naše opštine kroz različita javna ulaganja", istakla je Janković.

"Opština Beočin je već pokrenula dugoročni investicioni plan razvoja sela i pored infrastrukturnih ulaganja, koja realizujemo iz lokalnog budžeta, veoma nam znači saradnja i partnerstvo sa beočinskom fabrikom cementa jer se ovim ulaganjima značajno ubrzavaju svi planirani projekti", dodala je.

Lafarge

"Lafarž" svake godine izdvaja značajna sredstva za programe društvene odgovornosti (Foto: Lafarge Srbija)

Predsednica opštine je navela i da je kompanija "Lafarž" u proteklom periodu izašla u susret potrebama lokalne samouprave obezbedivši značajnu podršku radu i funkcionisanju beočinskog javnog komunalnog preduzeća u vidu donacije dva nova terenska vozila i jednog kamiona za odvoženje otpada.

Predškolskoj ustanovi "Ljuba Stanković" stavljen je na neograničeno raspolaganje objekat u kome trenutno borave tri grupe predškolaca, a očekuje se formiranje još jedne mešovite grupe beočinske dece.

PR menadžerka kompanije "Lafarž" Jelena Savić istakla je da je kompanija samo u 2024. godini izdvojila gotovo 40 miliona dinara za građevinske radove kojima je obuhvaćena sanacija i rekonstrukcija objekata javne namene u opštini Beočin.

"Verujemo da je ovo značajno za meštane okolnih sela i nadamo se da ćemo u duhu dobre saradnje i partnerstva sa Opštinom Beočin nastaviti da izlazimo u susret potrebama lokalnog stanovništva. Ukupna vrednost ulaganja je 39.880.066 dinara, a radovi su sprovedeni u dogovorenom roku", navela je Savić.

"Današnji obilazak lokacija i razgovori sa meštanima Suseka, Sviloša, Čerevića i Rakovca su pokazatelj koliko je ovo značajno za sve njih što nam daje podstrek da nastavimo", rekla je Savić i dodala da pored razvoja programa društvene odgovornosti, kompanija "Lafarž" nastavlja sa implementacijom najviših standarda u oblasti zaštite životne sredine i delanja u opštem interesu lokalne zajednice.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;