INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Inovativne svetlosne kupole: Spoj funkcionalnosti i protivpožarne bezbednosti

25.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

MBM PLAST je kompanija specijalizovana za izradu i ugradnju svetlosnih kupola i traka za odimljavanje objekata. Preko 20 godina uspešno realizuje projekte širom Evrope bilo da su industrijski ili stambeni objekati u pitanju.

MBM Plast

Svetlosne kupole - prirodno osvetljenje i zaštita od požara (Foto: MBM PLAST)

Njihovi proizvodi ne samo da omogućavaju prirodno osvetljenje, već zadovoljavaju najviše protivpožarne standarde, doprinoseći zaštiti ljudi i imovine.

Novi projekat u Dobanovcima

U nedavno završenom projektu izgradnje nove hale u Dobanovcima, MBM PLAST je isporučio i ugradio svetlosne kupole koje omogućavaju prirodno osvetljenje i odimljavanje u slučaju požara.

Ove kupole, sa integrisanim mehanizmima za otvaranje, mogu se koristiti i za provetravanje prostorija po potrebi. U sam projekat MBM PLAST je bio uključen od početka, a stručnjaci ove kompanije pružali su podršku i savete investitoru, što je doprinelo uspešnoj realizaciji.

Napredne karakteristike svetlosnih kupola

Svetlosne kupole kompanije MBM PLAST karakteriše visoka svetlosna propustljivost i odlična termoizolacija, što značajno smanjuje energetske gubitke. Pored toga, one ispunjavaju sve standarde nosivosti i sigurnosti.

Kupolu čini ljuska koja se izrađuje termoformiranjem, zatim nasadni venac i, ukoliko je potreban, mahanizam za otvaranje.

MBM Plast

Svetlosne kupole su otporne na sve vremenske uslove (Foto: MBM PLAST)

U ponudi kompanije MBM PLAST nalaze se fiksne kupole, kao i sistemi otvaranja sa električnim motorima ili CO2 ampulama, što ih čini idealnim rešenjem za industrijske objekte.

Kupole su dostupne u različitim oblicima - pravougaoni, kvadratni i kružni - i u više standardnih dimenzija. Najčešće su opal bele boje koja obezbeđuje bolju disperziju svetlosti, a mogu biti i prozirne.

Njihove ljuske su UV stabilne i otporne na sve meteorološke uticaje, što garantuje dug vek trajanja i pouzdanost.

MBM PLAST svojim proizvodima unapređuje funkcionalnost objekata, kombinujući sigurnost i uštedu energije na najvišem nivou.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;