SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počinje izgradnja stanova za izbeglice na Novom Beogradu

18.07.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U naselju Mileva Marić Ajnštajn na Novom Beogradu juče je polaganjem kamena temeljca obeležen početak izgradnje stanova za socijalno stanovanje namenjenih izbeglicama. Kamen temeljac položili su gradonačelnik Beograda Aleksandra Šapić, predsednik Vlade Miloš Vučević, ministar za javna ulaganja Darko Glišić i komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Izgradnja zgrada

Ilustracija (Foto: Pexels)

Na ovoj lokaciji će 133 izbegličke porodice dobiti stanove do avgusta 2025. godine, objavio je Beoinfo. Tim povodom gradonačelnik Šapić podsetio Grad Beograd već gotovo deceniju učestvuje u zajedničkom projektu Komesarijata za izbeglice, Vlade Republike Srbije i predsednika Vučića.

Naveo je da je nova lokacija, koja se nalazi u blizini Ulice Jurija Gagarina, izuzetno dobra s obzirom da će ta ulica uskoro biti proširena i produžena, a zatim i povezana sa auto-putem Miloš Veliki.

Takođe, naglasio je da se radi na proširenju Vojvođanske ulice i unapređenju infrastrukture, što će poboljšati kvalitet života građana u ovom delu grada. Gradonačelnik je izrazio nadu da će za 13 meseci moći da poželi srećno useljenje porodicama koje će naći novi dom na ovom lepom mestu.

Na kraju, Šapić je potvrdio da će Grad Beograd nastaviti sa realizacijom projekata koji uključuju izbeglice, kako bi posle mnogo godina dobili trajnu stambenu adresu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;