SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Beograd počinje pripremne radove za izgradnju "malog metroa"

08.07.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Beograd kreće sa pripremnim radovima za projekat "malog metroa" koji će transformisati saobraćaj u glavnom gradu. Gradonačelnik Aleksandar Šapić je najavio da će ovi radovi uključivati uklanjanje Starog savskog mosta, izgradnju novog mosta na istom mestu, kao i izgradnju tunela od Ekonomskog fakulteta do Ulice despota Stefana.

Novi savski most

Planirani izgled (Foto: beograd.rs)

Prema Šapićevim rečima, Grad Beograd će realizovati projekat u saradnji sa Republikom i kineskim partnerima. Početak glavnih radova planiran je za 31. oktobar ili 1. novembar. Radovi će obuhvatiti i izmeštanje infrastrukture u Bulevaru despota Stefana, poput električnih i kanalizacionih vodova, kako bi se omogućila izgradnja tunela, preneo je Beoinfo.

Gradonačelnik je naveo da će autobusi koji će menjati tramvaje ići kroz Milentija Popovića, Zemunskim putem i preko Brankovog mosta, čime će biti omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja tokom radova.

Pripremni radovi će obuhvatiti i izgradnju prvog od tri kružna toka, kod Brankovog mosta. Novi kružni tokovi će se nalaziti kod Ušća i na skretanju sa Brankovog mosta u Bulevar Nikole Tesle, čime će se poboljšati saobraćajna povezanost Novog Beograda i Zemuna.

Šapić je naglasio da će radovi na tunelu trajati do tri godine i zavisiti od dinamike kineskog partnera. Grad Beograd već sada preduzima sve potrebne pripreme kako bi radovi mogli da počnu i završe se na vreme.

Vlada Srbije je investitor ovog projekta, a Grad Beograd je dao sve potrebne saglasnosti za uklanjanje Starog savskog mosta, iako je most na toj lokaciji bez građevinske dozvole već 80 godina.

Gradonačelnik je najavio dodatne radove u centru grada kako bi se smanjilo saobraćajno opterećenje tokom rušenja mosta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;