INFONET-468X60-BANNER

DB TAKTIL unapređuje pristupačnost: Taktilni elementi fizičke pristupačnosti uskoro u 18 poslovnica Pošte Srbije

28.06.2024. | Gradjevinarstvo.rs

DB TAKTIL, vodeća kompanija u oblasti projektovanja, proizvodnje i ugradnje taktilnih elemenata fizičke pristupačnosti na domaćem tržištu, počinje sa ugradnjom taktilnih staza, reljefnih orijentacionih planova, grafičkih oznaka pristupačnosti i oznaka na Brajevom pismu u 18 poslovnica Pošte Srbije.

DB Taktil

Pošta 2, Beograd 74, Mirijevski venac 22 a (Foto: DB Taktil)

Ovaj značajan projekat ima za cilj da unapredi pristupačnost za slepe i slabovide osobe, omogućavajući im lakše i sigurnije kretanje unutar poslovnica. Taktilne staze će voditi korisnike kroz prostor, dok će reljefni orijentacioni planovi pružiti detaljne informacije o rasporedu i lokaciji ključnih tačaka unutar objekata.

Grafičke oznake pristupačnosti i oznake na Brajevom pismu dodatno će olakšati korišćenje usluga Pošte Srbije za sve korisnike sa invaliditetom. Posao se realizujuje u saradnji sa SIT SYSTEMS d.o.o. Beograd.

Detalji projekta

Taktilne staze: Precizno postavljene taktilne staze vodiće korisnike kroz poslovnice, omogućavajući im sigurno kretanje. Ove staze su izrađene od visokokvalitetnih materijala koji garantuju dugotrajnost i otpornost na habanje.

Reljefni orijentacioni planovi: Orijentacioni planovi će pružati korisnicima reljefne prikaze unutrašnjosti poslovnica, omogućavajući lakše snalaženje  i orijentaciju u prostoru. Planovi će biti postavljeni na strateškim mestima unutar poslovnica.

Grafičke oznake pristupačnosti i oznake na Brajevom pismu: Sve ključne informacije u poslovnicama biće obeležene grafičkim oznakama i oznakama na Brajevom pismu, koje imaju inkluzivnu ulogu u društvu jer obaveštavaju korisnike da je prostor opremljen taktilnim pomagalima za slepe i slabovide osobe.

DB Taktil

Pošta 2, Beograd 74, Mirijevski venac 22 a (Foto: DB Taktil)

Uloga ovakvih i sličnih projekata je višestruka i ogleda se u tome što se radi na podizanju svesti javnosti o potrebama slepih i slabovidih osoba, a stvaranjem pristupačnog okruženja javni prostori postaju dostupni svim kategorijama stanovništva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;