SFSOPLATE-468X60-BANNER

Schneider Electric otvorio novu pametnu fabriku u Mađarskoj koja će doprineti povećanju proizvodnog kapaciteta za Evropu

28.06.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i digitalizaciji, otvorio je pametnu fabriku u gradu Dunaveše u Mađarskoj. Proizvodna postrojenja se prostiru na 28.000m2 i zapošljavaće oko 500 ljudi.

Schneider

Foto: Schneider Electric

Fabrika u Dunavešeu će povećati proizvodni kapacitet za rešenja po specifičnim zahtevima (ETO ili engineering-to-order) u skladu sa specifikacijama kupaca na evropskim tržištima, pri čemu će se 90 odsto proizvoda izvoziti širom Evrope.

Najnovija investicija u kapacitete pomaže da se odgovori na sve veću potražnju za rešenjima u oblastima elektrifikacije i digitalizacije u celoj Evropi. Ova potražnja je podstaknuta energetskom tranzicijom u okviru koje elektrodistributivna postrojenja traže rešenja koja obezbeđuju veću otpornost i fleksibilnost cele mreže, uz nagli rast segmenata data centara, cloud-a i servisiranja zahvaljujući digitalizaciji i pojavi novih tehnologija.
 
Nova fabrika je 36. po redu pametna fabrika kompanije Schneider Electric i najveća od ukupno 22 fabrike za proizvode po specifičnim zahtevima u Evropi. To će biti glavna fabrika za najnoviji srednjenaponski sklopni blok bez SF6 gasa kompanije Schneider Electric - RM AirSeT.

Ova inovacija značajno povećava održivost srednjenaponskih postrojenja, glavne tehnologije za dekarbonizovane energetske sisteme na kojima se zasniva energetska tranzicija. Ova tehnologija poštuje novu strogu regulativu o F-gasu u Evropi koja se odnosi na sve korisnike srednjenaponskih postrojenja, od mreža do infrastrukture.

"Evropa ubrzano sprovodi energetsku tranziciju i jača svoju energetsku nezavisnost," izjavio je Jan Rejnad, viši potpredsednik za globalne proizvode po specifičnim zahtevima. "Dunaveše je naša nova vodeća fabrika za pametne srednjenaponske i niskonaponske tehnologije bez SF6 gasa koja odgovara na sve veću potražnju širom regiona i korisnicima donosi još više inovacija, veću održivost i digitalna rešenja."

U fabrici se primenjuju različite tehnologije u oblasti održivosti kao što su:

  • EcoStruxure IOT rešenja (sistem upravljanja objektima i energijom) kompanije Schneider Electric unapređuju energetsku efikasnost uz očekivanu uštedu energije od čak 25 odsto;
  • Energetske potrebe se ispunjavaju putem solarnih panela na krovu, dopunjene obnovljivim izvorima iz mreže;
  • Geotermalne toplotne pumpe se koriste za grejanje i hlađenje;
  • Schneider Electric stanice za punjenje za čak 30 električnih vozila i 25 električnih bicikala;
  • Kišnica se skuplja za toalete i navodnjavanje;
  • Vazdušne komore sprečavaju gubitak toplote na stanicama za utovar i istovar i na ulazima u fabriku.
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;