SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Evo kako će izgledati Nacionalni paviljon za EXPO 2027

26.06.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na društvenim mrežama kako će izgledati Nacionalni paviljon Srbije za EXPO 2027.

Nacionalni paviljon

Foto: Facebook/Siniša Mali

Mali je naveo da je mnogo toga već urađeno u vezi sa organizacijom ove prestižne manifestacije tokom koje se očekuje više od tri miliona posetilaca i više od sto zemalja učesnica.

Nacionalni paviljon

Foto: Facebook/Siniša Mali

Istakao je da je EXPO ključna tačka za dalji napredak i razvoj Srbije i da se građevinski radovi u Surčinu odvijaju prema predviđenoj dinamici, bez kašnjenja. Radi se na linijskoj infrastrukturi, na EXPO kompleksu za koji su već postavljeni šipovi, kao i na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Nacionalni paviljon

Foto: Facebook/Siniša Mali

Ministar je naveo da će kompleks u Surčinu biti inovativan i moderan, a posebno je pohvalio Nacionalni paviljon domaćeg autora dr Dušana Jovovića. Prema rečima ministra, paviljon je zamišljen kao multifunkcionalni, multimedijalni i kinetički objekat, a slavi identitet, vrednosti i kulturno nasleđe Srbije.

Nacionalni paviljon

Foto: Facebook/Siniša Mali

Dizajn paviljona je zasnovan na pokretu, otvorenosti i prostranosti koji omogućavaju da on bude prepoznatljiv simbol u okolini, te da privuče širok spektar posetilaca. Centar dešavanja postavljen je tako da posetioci budu aktivni na prostoru koji se pruža na više od 20.000 kvadrata.

Nacionalni paviljon

Foto: Facebook/Siniša Mali

Mali je podsetio da će se na prostoru u Surčinu gde će biti održana EXPO izložba i gde se gradi Nacionalni fudbalski stadion, nalaziti i Akvatik centar, tematski i vodeni parkovi i rezidencijalni kompleks sa 1.500 stanova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;