INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Održana Knauf Akademija 2023

11.12.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Ovogodišnja Knauf Akademija, jedanaesta po redu, održana je u Beogradu, u hotelu Hyatt. Tradicionalno, organizatori su bile kompanije iz Knauf grupacije - Knauf, Knauf Insulation i Knauf Ceiling Solutions.

Panel pod nazivom

Panel pod nazivom "Nova realnost" (Foto: Knauf Zemun)

Pod sloganom "Nova realnost i progresivnost" konferencija je bila podeljena u dva panela. Prvi panel pod nazivom "Nova realnost" pokrenuo je važnu temu - kako aktuelni zahtevi investitora i korisnika hotela utiču na proces projektovanja.

Panelisti su bile eminentne arhitekte Jugoslav Janjić (D.A. dizajnarhitektura), Đorđe Bajilo (DBA), kao i Ivan Ćurčić i Igor Vučelić (Artecon), dok je moderator bio arhitekta Goran Stojiljković. Panelisti su diskutovali na temu zvučne zaštite u hotelima, energetske efikasnosti, oblikovanja fasada, kao i odgovornosti projektanta u celom procesu. Razgovarajući o referentnim objektima na kojima su radili, panelisti su podelili iskustvo sa specifičnim zahtevima sa kojima su se susretali i rešenjima koja su primenili.

Panel pod nazivom

Panel pod nazivom "Progresivnost" (Foto: Knauf Zemun)

Na drugom panelu, pod nazivom "Progresivnost", učesnici su takođe bile eminentne arhitekte Branko Nikolić (Studio Antipod) i Mladen Vulević (A3 architects), kao i profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu dr Goran Vučković. Odgovarajući na pitanja moderatora Danke Nikolić panelisti su obradili temu objekata u IT sektoru, specifičnih zahteva ciljne grupe koja u njima boravi kao i izazova sa kojima su se suočavali prilikom projektovanja ovakvih objekata.

Knauf se zahvaljuje svim panelistima, gostima iz Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i kolegama koje su uveličale ovu konferenciju i izražava nadu da će se susret dogoditi i sledeće godine, sa novim i zanimljivim temama iz oblasti građevinarstva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;