INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Alumil kompanija proslavila dve decenije proizvodnje u Srbiji

15.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Alumil kompanija je 12. septembra obeležila dvadesetogodišnjicu proizvodnje u Srbiji korporativnom proslavom sa predstavnicama ambasade Grčke i Kipra, monogobrojnim klijentima i prijateljima kompanije.

Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer Alumil YU Industry

Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer Alumil YU Industry (Foto: Alumil)

Svečani događaj koji se održao u hotelu Metropol Palace je okupio oko 500 zvanica. U okviru oficijalnog dela programa obratili su se predstavnici Alumil Grupacije, kao i Alumil YU Industry kompanije.

"Fokusirajući se na našu strategiju i biznis plan, verujem da će Alumil fabrika i proizvodnja visokokvalitetnih aluminijumskih sistema i dalje rasti i razvijati se, stvarajući nova radna mesta, povećavajući izvoz, doprinoseći daljem razvoju lokalne privrede i srpske industrije," izjavio je Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer Alumil YU Industry.

Nakon zvaničnog dela programa, svi gosti su uživali i u svečanoj večeri uz prigodan muzički i umetničko scenski program.

Proslava uz prigodan program

Proslava uz prigodan program (Foto: Alumil)

Fabrika u Srbiji se prostire na površini od 35.000m2 i poseduje dve linije za ekstruziju kapaciteta 14.000t godišnje, linije za termoprekid i pogon za plastifikaciju.

Alumil kompanija je posvećena unapređenju proizvodnih procesa u skladu sa životnom sredinom, smanjenju zagađenja, očuvanju energije, prirodnih resursa i potrošnog materijala.

U skladu sa tom posvećenošću u proizvodnji aluminijumskih profila u Novoj Pazovi koristi se reciklirani aluminijum koji se prerađuje u Alumil industrijskoj zoni u Kilkisu, u Grčkoj. Povećanje sadržaja recikliranog materijala tokom proizvodnje aluminijumskih sistema omogućava kreiranje proizvoda sa značajno nižim ugljeničnim otiskom.

Alumil kompanija u Srbiji zapošljava preko 400 zaposlenih, a pored proizvodnih pogona ima i 6 prodajno-distrubitvnih centara i impresivni izložbeni salon u Beogradu.

Sa više od 30 godina iskustva i 3.000 zaposlenih, Alumil je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou sa proizvodnim linijama najmodernije tehnologije u svojih 12 fabrika u svetu. Kompanija Alumil posluje po modelu cirkularne ekonomije i svojim proizvodima od recikliranog aluminijuma kontinuirano unapređuje kvalitet života zajednice u kojoj posluje, što je u skladu sa njenom misijom održivosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;