INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se obilaznica oko Zlatibora u koju država ulaže 450 miliona dinara

21.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, obišao je u subotu radove na izgradnji obilaznice oko Zlatibora i tom prilikom izjavio da će ona značajno ubrzati i olakšati dolazak na najposećeniju srpsku planinu, kao i da će preusmeriti veliki deo saobraćaja za sve kojima ova planina nije krajnje odredište što će doprineti i čistijem vazduhu i zaštiti životne sredine.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ministar je naveo da se trenutno radi na deonici od 1,6 kilometara i istakao da će buduća obilaznica izlaziti na auto-put Požega-Kotroman. Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je ove godine izdvojila 450 miliona dinara za radove na ovom projektu, a deo sredstava ulaže i opština Čajetina.

Dodao je da će ove godine biti rekonstruisano 15 kilometara magistrale prema Crnoj Gori, od Čajetine do Borove glave, naglasivši da je to najlošiji deo ovog puta i da će radovi početi u septembru ili oktobru, navodi se na sajtu Vlade.

Ovom prilikom Vesić je najavio da će resorno ministarstvo sa opštinama Čajetina i Priboj raditi na uspostavljanju gondole između Tornika i Pribojske banje, napomenuvši da će ovaj projekat objediniti turističku ponudu Zlatibora, Zlatara i Priboja.

Istakao je da će se graditi i brza saobraćajnica od Nove Varoši do Duge poljane, koja će biti veza tog dela zapadne Srbije sa budućim auto-putem ka Crnoj Gori.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;