SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Izgradnja hidroelektrana vredna 120 miliona evra

24.05.2010. | Danas

Kanadska kompanija Reservoir Capital Corp spremna je za ulaganje u Srbiju:

- Dosad smo u Srbiju investirali 10 miliona evra u poslove koji predstoje izgradnji Hidroelektrana Brodarevo 1 i 2. Posedujemo dve energetske dozvole za izgradnju hidroelektrana i četiri dozvole za korišćenje geotermalne energije.

- Verujemo da Srbija, sa svojim potencijalima, može da bude ključni igrač u Evropi u oblasti obnovljivih izvora energije - kažu iz kompanije.

Dosad smo u Srbiju investirali 10 miliona evra u poslove koji predstoje izgradnji Hidroelektrana Brodarevo 1 i 2. Posedujemo dve energetske dozvole za izgradnju hidroelektrana i četiri dozvole za korišćenje geotermalne energije. Verujemo da Srbija, sa svojim potencijalima, može da bude ključni igrač u Evropi u oblasti obnovljivih izvora energije.

 Ako Srbija stvori uslove za korišćenje tih izvora, ne samo u formi zakona nego i u praksi, biće kamen temeljac „zelene energije“ u regionu - izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare posvećenoj severno-američkim investicijama u Srbiji u oblasti obnovljivih izvora energije Majls Tompson, predsednik Upravnog odbora kanadske kompanije Reservoir Capital Corp.

On je dodao da Reservoir Capital Corp poštuje zakone zemalja u kojima investira pa će tako poštovati i sve zakone Srbije, posebno zakone iz oblasti zaštite životne sredine. Naš cilj, istakao je Tompson, je da budemo prijatelji lokalne zajednice , želimo da naši projekti donose prosperitet toj sredini i da od njih koristi imaju i investitori i lokalna zajednica čije resurse koristimo.

Rik Rul, vodeći američki broker specijalizovan za rudarstvo, energetiku, vodoprivredu, šumarske proizvode i poljoprivredu i veliki akcionar i finansijer projekata Reservoir Capital Corp naglasio je da će ta kompanija u izgradnju dve nove hidroelektrane na reci Lim, Brodarevo 1 i 2 uložiti oko 120 miliona evra.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;