INFONET-468X60-BANNER

Krajem januara biće novi poziv za zamenu stolarije, a uskoro nas očekuju i solarni paneli

12.01.2022. | Novosti

Kao što je ranije najavljivano, Ministarstvo rudarstva i energetike će krajem januara raspisati novi poziv za sve opštine i gradove za učešće u projektu povećanja energetske efikasnosti, odnosno zamene stolarije.

poziv za zamenu stolarije

Poziv za zamenu stolarije krajem januara - ilustracija (Foto: Pixabay)

- U prvom pozivu koji se realizuje, učestvuje 67 opština, a u toku ove godine planirano je više sredstava i očekujemo da se prijavi još više lokalnih samouprava i građana, izjavio je gostujući na RTS-u Zoran Lakićević, državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike.

- Podsetiću da polovinu sredstava daje država, odnosno Ministarstvo i lokalna samouprava, a polovinu građani. Donošenjem Zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije napravljen je okvir za realizaciju nacionalnog cilja, a to je smanjenje potrošnje energije. Projekti koje smo započeli tokom prošle godine su samo početak. Imamo dovoljno sredstava u budžetu, takođe sarađujemo sa brojnim međunarodnim finansijskim institucijama. Cilj je da građani ostvare uštede u potrošnji električne i toplotne energije, da imaju niže račune i da ujedno čuvamo životnu sredinu, kazao je Lakićević.

Dodao je i da je Ministarstvo prvi put u Srbiji započelo program dodele subvencija za postavljanje solarnih panela za domaćinstva, da učestvuje 37 gradova i opština, a da će uskoro biti poziv i za građane koji žele da učestvuju u ovom projektu, te da je način finansiranja isti, odonsno da pola novca daje država, a pola građani.

Ovde pogledajte koja su dokumenta potrebna za konkurs za stolariju i ko može da se prijavi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;