INFONET-468X60-BANNER

Kompleks nacionalnog odbojkaškog trening centra gradiće se na Novom Beogradu

04.11.2021. | Beobuild

Korisnici budućeg nacionalnog odbojkaškog centra biće sve gradske i državne odbojkaške organizacije, uključujući odbojkaške saveze, udruženja odbojkaških trenera i sudija, kao i svi srpski klubovi i reprezentativni timovi. Kompleks će se nalaziti na Novom Beogradu u Ulici Tošin bunar, a prema urbanističkom projektu prostiraće se na oko 21.000m².

3D prikaz idejnog rešenja budućeg Nacionalnog odbojkaškog trening centra na Novom Beogradu

3D prikaz idejnog rešenja budućeg Nacionalnog odbojkaškog trening centra na Novom Beogradu (Foto: Beobuild)

Prema Idejnom rešenju projektovan je Odbojkaški trenažni centar koji će pored terena za trening imati i smeštajne kapacitete za boravak sportista, ali će u okviru kompleksa biti rešeno i pitanje administrativnog prostora za sve organizacije i klubove. Centar će imati i sve sadžaje neophodne za razvoj odbojke na pesku, koja u Srbiji trenutno ima oko 250 registrovanih igrača.

Korsnicima će na raspolaganju biti dve hale za trening, od čega jedna ima tri terena, a druga je prilagođena za odbojku na pesku sa dva terena. Hale će moci da prime i izvestan broj posmatrača na tribinama i u ložama na drugom spratu, a biće povezane sa medicinskim blokom i teretanama. Petospratno zdanje u svom sastavu imaće i dve nadzemne garaže sa 53 parking mesta, koje neće biti ukopane zbog podzemnih voda. Blago iskošeno zemljište na kome će se kompleks nalaziti omogućava formiranje pristupnog stepeništa i platoa ka Tošinom bunaru, što omogućava atraktivan parter i čitavom konceptu daje na reprezentativnosti.

3D prikaz idejnog rešenja budućeg Nacionalnog odbojkaškog trening centra na Novom Beogradu

3D prikaz idejnog rešenja budućeg Nacionalnog odbojkaškog trening centra na Novom Beogradu (Foto: Beobuild)

Za potrebe kompleksa je planirano da se izvede dodatno isključenje sa primarne saobraćajnice (Tošin bunar), kojim će se pristupati unutrašnjim komunikacijama i otvorenom parkingu sa 120 mesta. Unutrašnje saobraćajnice biće dvosmerne i omogućavaće direktan pristup trening prostoru, a u okviru parcele nalaziće se i poseban parking za autobuse.

Urbanistički projekat je izradio Energoprojekt Urbanizam i arhitektura.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;