INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Poziv za tutore radionica u okviru EASA 2021 u Kragujevcu

10.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

EASA skup će se ovog leta održati u Kragujevcu, na teritoriji Kneževog Arsenala, u periodu od 1. do 15. avgusta. Pozivaju se sve potencijalni tutori da prijave svoju radionicu. Rok za prijavu radionica je utorak 15. jun u 23:59h (GMT+2).

EASA (European Architecture Students’ Assembly / Evropska Asocijacija Studenata Arhitekture) je najveća nezavisna, decentralizovana i neprofitna evropska mreža studenata arhitekture i mladih profesionalaca stvorena da obezbedi platformu za kulturnu i edukativnu razmenu na polju arhitekture. Glavni događaj je dvonedeljni skup koji se održava svakog leta u drugoj zemlji Evrope. Tokom prve polovine avgusta u Kragujevcu će se pridružiti oko 150-200 studenata arhitekture i mladih profesionalaca iz cele Evrope.

Radionica Dream Dune - EASA Not Yet Decided, Nida, Litvanija, 2016.

Radionica Dream Dune; EASA Not Yet Decided, Nida, Litvanija, 2016. (Foto: Alexandra Kononchenko)

EASA se na prvom mestu manifestuje kroz radionice koncipirane u odnosu na lokalni kontekst i glavnu temu skupa koja ove godine glasi Reality / Stvarnost. Radionice definišu dinamiku celog događaja i pružaju priliku mladim arhitektama i studentima da eksperimentišu i testiraju svoje veštine i znanje na licu mesta. Tutori predlažu i vode radionice tokom održavanja skupa. 

Potencijalni tutori su pozvani da predlože radionicu. Detalje o prijavi radionica, lokaciji, temi i EASA-i uopšte mogu se pronaći u zvaničnoj brošuri "Workshop Pack".

Grupna slika učesnika skupa; RE:EASA, Rijeka, Hrvatska, 2018.

Grupna slika učesnika skupa; RE:EASA, Rijeka, Hrvatska, 2018. (Foto: Alexandra Kononchenko)

Projekat se može podržati preko sponzorstva, partnerstva ili putem crowdfunding-a. Događaj se može podržati novčano, ali i kroz materijale, prehrambene proizvode itd. Organizatori i učesnici događaja su volonteri, koji ne ostvaruju nikakav profit.

Za sva pitanja vezana za prijavu radionica, podršku projektu, uključivanje u organizaciju, možetete poslati poruku putem EASA Serbia Facebook stranice ili na e-mail adresu easasrbija@gmail.com.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;