Kako sprečiti smrzavanje tečnosti unutar cevi?

28.05.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Grejni kablovi su jednostavno, efikasno i jeftino rešenje za sprečavanje smrzavanja tečnosti unutar cevi, sprečavanje smrzavanja tečnosti unutar rezervoara i posuda, održavanje temperature fluida unutar cevi radi lakšeg transporta i dalje eksploatacije (mazut, mineralna ulja, jestiva ulja, ekstrakt lecitina itd) i održavanje temperature unutar cevi za tečnosti i gasove koji zahtevaju više temperature od radnih zbog procesa u proizvodnji.

Zaštita cevi i rezervoara od zamrzavanja

Zaštita cevi i rezervoara od zamrzavanja

Potreba za zaštitom od zamrzavanja najčešće se javlja kod vodovodnih i sanitarnih cevi, hidrantskih mreža i mokrih sprinklerskih sistema za zaštitu od požara, dok se potreba za održavanjem temperature najčešće javlja u industrijskim procesima i proizvodnji. U ove svrhe se mogu koristiti grejni kablovi konstantne snage ili samoregulišući grejni kablovi u zavisnosti od potrebne instalisane snage i kompleksnosti montaže.

Samoregulišući grejni kablovi imaju tu prednost da se mogu seći na licu mesta na potrebnu dužinu i račvati po potrebi. Uz odgovarajući montažni pribor i konektore, montaža se može značajno ubrzati i pojednostaviti.

Važan element svakog sistema za zaštitu cevi od zamrzavanja ili održavanje temperature jeste termoregulaciona oprema, koju uglavnom čine senzori i termostati.

Enerset d.o.o. u ponudi ima grejne kablove renomiranih svetskih proizvođača Nexans (Norveška), Technitrace (Francuska) i termoregulacionu opremu danskog proizvođača OJ Electronics. Za ove sisteme nudi i ostalu prateću elektro opremu, kao i kompletno ožičene komandne ormane izrađene namenski za svaki pojedinačni projekat.

Razvodni orman - zaštita od zamrzavanja

Razvodni orman - zaštita od zamrzavanja

Projektovanje sistema, adekvatan odabir grejnih kablova i termoregulacione opreme, prvi su koraci ka efikasnom i ekonomičnom sistemu za zaštitu od zamrzavanja ili prateće grejanje cevi. Pravilna montaža garantuje dugovečnost i pravilan rad.

Grejne kablove, razvodne kutije, konektore i svu potrebnu termoregulacionu opremu, kao i više o samim sistemima i njhovoj montaži, možete pogledati ovde.

Osim proizvoda vrhunskog kvaliteta Enerset nudi i usluge montaže i projektovanja, kao i svu potrebnu tehničku podršku ukoliko se odlučite da sami izvršite ugradnju.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...