INFONET-468X60-BANNER

Korak bliže ka izgradnji pruge Beograd - Novi Sad i Vožda Karađorđa

08.02.2021. | Tanjug

Javni interes za eksproprijaciju zemljišta i objekata utvrđen je radi izgradnje državnog puta prvog reda Vožd Karađorđe. To se navodi u rešenju Vlade Srbije objavljenom u Službenom glasniku.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Utvrđen je i javni interes za eksproprijaciju i nepotpunu eksproprijaciju radi promena na dalekovodima i napajanja električnom energijom objekata budućeg puta. Odluka je doneta saglasno urbanističkim planovima više opština i gradova od Lajkovca do Bora koje su na trasi buduće saobraćajnice.

Za korisnika eksproprijacije, administrativnog prenosa i nepotpune eksproprijacije nepokretnosti određeni su Koridori Srbije d.o.o.

Saobraćajnica Vožd Karađorđe će spajati centralni deo Šumadije sa Istočnom Srbijom, odnosno auto-put Miloš Veliki od Lajkovca i Mladenovac sa Borom.

Vlada Srbije utvrdila je javni interes i za eksproprijaciju odnosno administrativnih prenos zemljišta i objekata u cilju izgradnje, rekonstrukcije i modernizacije dvokolosečne pruge Beograd centar - Stara Pazova - Novi Sad, objavljeno je u Službenom glasniku.

Rešenje se odnosi na nepokretnosti u pet katastarskih opština na teritoriji Grada Beograda, četiri na teritoriji opštine Stara Pazova, tri na teritoriji Inđije, dve na teritoriji Grada Novog Sada i na katastarsku opštinu Sremski Karlovci.

Za korisnika eksproprijacije odnosno administrativnog prenosa nepokretnosti Vlada Srbije odredila je Infrastruktrukture železnica Srbije a.d.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;