INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Investicioni entuzijazam prenet i u 2021. godinu

11.01.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Austrotherm d.o.o. se osvrće na prethodnu (2020) kalendarsku godinu i obelodanjuje glavnu poslovnu ambiciju u novoj 2021. godini…

Generalni direktor Austrotherma g. Dragomir Ilić

Generalni direktor Austrotherma g. Dragomir Ilić

Srpski lider u proizvodnji termoizolacionih materijala, Austrotherm d.o.o. sa sedištem u Valjevu i fabričkim pogonima u Valjevu (fabrika stiropora), Nišu (fabrika stiropora i XPS – ekstrudiranog polistirena) i Srbobranu (fabrika stiropora) je uspeo prethodnu, veoma kompleksnu 2020. godinu da okonča pozitivno u poslovnom smislu. Tim povodom je generalni direktor ovog uspešnog preduzeća, g. Dragomir Ilić, za naš portal izjavio:  

- Prethodnu kalendarsku godinu bih podelio u dva dela. U prvom polugpodištu smo usled pandemije, ali i zbog skoro dvomesečnog trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji, poslovali u "minusu" u odnosu na isti šestomesečni period u 2019. godini. Međutim, u drugom polugodištu smo ostvarili jedan pozitivan trend u poslovanju – u toj meri pozitivan da smo 2020. završili sa blagim "plusom" u količinskom prometu naših proizvoda, u poređenju sa prethodnom godinom. Možemo biti zadovoljni ovakvim ukupnim godišnjim bilansom, jer posebno drugi godišnji kvartal (april, maj i juni) nije obećavao u 2020. ništa dobro. Ulazimo optimistički u ovu 2021. godinu, ubeđeni da ćemo se u njoj lakše izboriti ne samo sa pandemijom sa kojom se ceo svet borio prethodne godine, već i sa izazovima jednog tržišta koje siguno nije u prethodnih desetak meseci "patilo" toliko kao recimo tržište turističko-hotelijersko-ugostiteljskih usluga, ali je i ono doživelo ozbiljan ekonomski udarac. Ukoliko u ovoj godini uspemo i samo da ponovimo  poslovni rezultat iz 2020. godine, smatraću to uspehom u datim okolnostima, biću potpuno zadovoljan, što ne znači da bih već ovog trenutka eliminisao i naš dalji napredak i ekspanziju.

Generalni direktor Austrotherma g. Dragomir Ilić

Generalni direktor Austrotherma g. Dragomir Ilić

Kada su u pitanju najbitniji poslovni planovi Austrotherm d.o.o. u ovoj 2021. godini, oni su pre svega orijentisani na zaokruživanje jedne investicione priče koja je započeta prethodne godine. Tim povodom g-din Ilić pojašnjava stanje stvari:    

- Mi smo prethodnu godinu započeli sa velikim investicionim entuzijazmom, s obzirom na početak instaliranja nove proizvodne linije u fabrici u Nišu, za proizvodnju naših prepoznatljivih, ružičastih termoizolacionih ploča od XPS-a (ekstrudiranog polistirena). Ta velika investicija se ostvaruje u više faza, one su prvobitno planirane da budu kompletno okončane do kraja 2020. godine, ali usled pandemije beležimo izvesno kašnjenje. Završetak ove, za nas i za naše partnere značajne investicije biće prolongiran za ovu godinu. Kao krajnji rezultat ove investicije ćemo imati udvostručen godišnji proizvodni kapacitet XPS-ploča. To će nam omogućiti stvaranje mnogo većih uskladištenih zaliha gotovih proizvoda nego do sada, a samim tim i kvalitetniju logistiku, tj. bržu isporuku proizvoda kupcima, u značajno većem količinskom obimu.

Austrotherm d.o.o. nije u ovoj godini planirao uvođenje nekih novih proizvoda u svoju proizvodno-distributivnu paletu, ali je doneta odluka da se jedan segment poslovanja još više istakne i gurne u prvi plan. Reč je o koso sečenom stiroporu, tzv. stiroporu u padu, kojeg Austrotherm d.o.o. izrađuje i isporučuje na konkretne građevinske projekte, na ravne krovove tih objekata koji moraju imati određeni nagib. Uz ovako sečene ploče od stiropora Austrotherm d.o.o. isporučuje i adekvatan plan polaganja elemenata (prema nacrtima sa gradilišta), što ceo ovaj segment poslovanja čini i savetodavno-uslužnom delatnošću – usmerenoj ka ciljnim grupama kao što su investitori i izvođači građevinskih radova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;