INFONET-468X60-BANNER

Kako sprečiti pregrevanje potkrovlja

28.08.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Uživanje i rashlađenje na reci ili bazenu tokom letnjih dana su odličan izbor ako je planirano da se dan provede napolju, ali šta raditi i kako zaštititi potkrovlje u koje se ipak treba vratiti posle sparnog i vrućeg letnjeg podneva? Spavanje u pretoploj prostoriji je problem, kao i svetlost ukoliko želimo da odmorimo tokom dana.

Kako onda regulisati temperaturu u potkrovlju na najbolji način? 

Kako sprečiti pregrevanje potkrovlja - VELUX

Evo par trikova kako da se rashladi potkrovlje na duže staze i samim tim poboljša kvalitet života. 

Da li ste znali da ako se spuste roletne na krovnim prozorima tokom dana, može da se izbegne pregrejavanje sobe? 

Savet je da se odabere proizvod koji nudi potpunu kontrolu unutrašnje klime, bilo da je tokom leta potrebno zamračenje, ili izolacija tokom zime. VELUX Soft spoljašnje roletne smanjuju zagrevanje i do 94%, a pritom poboljšavaju izolaciju od hladnoće tokom hladnih meseci. One mogu omogućiti potpuno zamračenje i redukciju buke, a čvrst aluminijum od kog su napravljene, pruža dodatnu zaštitu krovnog prozora od provala. Kako se ugrađuje možete pogledati ovde.

VELUX SOFT spoljašnja roletna blokira sunčeve zrake pre nego što dođu do prozorskog stakla i pomaže da se dom održi hladnim u toplim, sunčanim danima. Savremeni dizajn savršeno se uklapa u krov. Roletna ima solarno napajanje i isporučuje se sa unapred uparenim zidnim prekidačem za jednostavan rad i brzu i jednostavnu ugradnju. 

Da li ste znali da potpuni mrak u spavaćoj sobi tokom spavanja pomaže telu da se u potpunosti osveži?

Kako sprečiti pregrevanje potkrovlja - VELUX

Soft spoljašnje roletne napravljene su od čvrste, izdržljive tkanine, pružaju efektivno zamračenje i zaštitu od toplote – uz mogućnost upravljanja daljinskim upravljačem. 

VELUX ima i nekoliko modela unutrašnjih roletni, kojima možete kontrolisati količinu svetlosti u potkrovlju tokom letnjih dana. 

Neki od najtraženijih modela su iz Siesta linije, koje garantuju potpuno zamračenje, zahvaljujući svetlonepropusnom dizajnu. U katalogu se nalazi preko 24 boja i dezena. 

Sve proizvode možete pogledati ovde, a za sve koji žele rashlade potkrovlje i uštede VELUX je pripremio i komfor pakete.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;