INFONET-468X60-BANNER

Najduža gondola na svetu uskoro kreće u probnu vožnju

24.06.2020. | B92

Nakon otvaranja granica parteneri iz francuske firme Poma stigli su na Zlatibor i rade na terenu u cilju završetka radova na Gold Gondoli. Podrška i koordinacija francuskih instruktora sa lokalnim timom izvođača nastavlja se na montaži mašinske sobe.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Radovi podrazumevaju montažu reduktora, pogonskih motora, prateće opreme kao i dizel agregata za rezervno napajanje. Tokom boravka na Zlatiboru, sprovešće kontrolu svih izvedenih radova na stanicama kao i radova na liniji nosećih stubova, u sklopu priprema za tehnički pregled.

- Nakon ovog uplitanja i podizanja drugog dela sajle za motiranje kabina pristupiće se njihovom postavljanju i sve će biti spremno za probni rad ove najduže gondole na svetu. Ukupna vrednost radova je 13 miliona evra i kompletan projekat je finansiran iz budzeta lokalne samouprave - naglasio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, iznevši ocenu da će ovo biti najveća turistička atrakcija u Srbiji ali i u regionu.

Zlatiborska gondola, u dužini od devet kilometara, sa jednom međustanicom na Ribničkom jezeru će povezivati centar turističkog naselja sa vrhom Tornik i posetioci Zlatibora će u njoj moći da uživaju tokom čitave godine.

Lokalno rukovodstvo je, zadovoljno realizacijom ovog projekta, najavilo i drugu gondolsku žičaru od Tornika do vrha Čigota.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;