INFONET-468X60-BANNER

"Umetnička dela" na gradilištima

24.02.2020. | M. S. | Novosti

Odbornici Skupštine grada na sledećoj sednici početkom marta trebalo bi da usvoje odluku koja će obavezati sve investitore da na skelama imaju zastore sa odštamapnim umetničkim delima iz Narodnog muzeja. Osim toga, Grad planira da ove i naredne godine više objekata proglasi spomenicima kulture.

Iako je ranije Grad počeo sa ovom praksom - projekcije umetnina na zastorima, ubuduće će se ona odnositi na sva gradilišta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Postignut je dogovor sa Narodnim muzejom - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Svi investitori će moći da sa linkova na sajtu Grada Beograda i Narodnog muzeja besplatno "povuku" slike umetničkih dela. Sada će takve slike biti na svim objektima koji se grade ili rekonstruišu, a ne samo na onima koje radi Grad.

Prema Vesićevim najavama, novim generalnim urbanističkim planom koji treba da bude usvojen sledeće godine, jasnije će biti definisani objekti koji su spomenci kulture, a Zavod za zaštitu spomenika bi ubrzano trebalo da radi na elaboratima za njihovo proglašenje.

- Proglasićemo više objekata kulturnim dobrima nego prethodnih 25 godina zajedno. Na taj način ćemo ove objekte sačuvati za istoriju. Biće uvedena nova pravila kada je reč o objektima koji su spomenici kulture - naveo je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;