INFONET-468X60-BANNER

Kompletna rekonstrukcija Zlatiborske magistrale

25.04.2019. | N. Janković | Novosti

Užički Putevi su započeli kompletnu rekonstrukciju deonice Zlatiborske magistrale, duge 15,2 kilometra - od hale „Veliki park" do „petlje" u Sušici. U okviru ovog posla će biti izgrađena nova kolovozna konstrukcija, postavljeni novi ivičnjaci i rigola, a obaviće se i potpuna sanacija svih mostova, starih potpornih zidova i kosina. Uz postavljanje zaštitnih mreža, planirana je i kompletna obnova dva tunela.

- Radovi se obavljaju po zonama, pa je saobraćaj na tri mesta pod privremenom semaforskom signalizacijom. Zato su neophodni strpljenje i pojačan oprez vozača, a mi ćemo se potruditi da u najkraćem roku završimo radove - kaže šef gradilišta Željko Popović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Važan posao na dotrajaloj, ali najprometnojoj saobraćajnici u užičkom kraju će, zbog kompleksnosti zadatka, potrajati čak 15 meseci, a rok za završetak je april naredne godine.

- Da bismo sve uradili na najbolji mogući način, lokalna samouprava u Užicu je učestvovala u pripremi projektne dokumentacije, a naša javna preduzeća su u koordinaciji sa izvođačem radova, zbog postavljanja instalacija, trotoara, autobuskih stajališta za gradski i prigradski saobraćaj - zaključuje direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;