INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nastavlja se ulaganje u infrastrukturu Obrenovca

09.04.2019. | Beoinfo

U obrenovačkom naselju Zvečka počeli su radovi na izgradnji kanalizacione mreže, koji će koštati oko 60 miliona dinara. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naglasio je da će se ovde izgraditi četiri kilometra kanalizacije za šta je Grad Beograd izdvojio oko 500.000 evra.

- Na taj način na kanalizacionu mrežu će se povezati oko stotinu domaćinstava, a svako od njih imaće svoj šaht i crpnu pumpu. Pored toga uredićemo centar ovog sela, a narednih dana počinje igradnja škole. Vrednost objekta je više od dva miliona evra i nju finansira Republika Srbija. Kad se završi više neće biti škola u Obrenovcu koja nemaju fiskulturnu salu - istakao je Vesić.

On je dodao da Grad Beograd takođe finansira izgradnju vodovoda koji ide prema Ubu i koji treba da obezbedi snabdevanje vodom za oko 13 odsto opštine Obrenovac.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da, kada bude završen kanalizacioni sistem u naselju Zvečka, kao i toplodalekovod, te kada taj deo opštine dobije centralno grejanje, ali i kada bude završena nova škola i fiskulturna sala neće biti nikakve razlike za građane Zvečke u odnosu na građane Beograda koji žive u centralnim gradskim opštinama. Dodao je da je ponosan na činjenicu da je Obrenovac najveće gradilište u Beogradu sa više od stotinu aktivnih gradilišta, a da je Zvečka najveće gradilište u Obrenovcu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;