Nova šansa za projektovanje sportskog centra na Jugovićevu u Novom Sadu

26.02.2019. | 021.rs

Grad Novi Sada će do 22. marta primati ponude projektanata zainteresovanih da urade dokumentaciju za izgradnju novog sportskog centra na Jugovićevu. Sportski centar na Novom naselju trebalo bi ambijentalno da se uklapa u izgled ovog dela grada, ali i da ima određenu prepoznatljivost, kao novi prostor prevashodno namenjen Atletskom klubu „Vojvodina".

Novi sportski kompleks od oko 12.000 kvadrata na Naselju zameniće i dopuniti sadržaj koji je bio dostupan u sklopu stadiona „Karađorđe". Kako je najavljeno, stadion će nakon rekonstrukcije ostati bez atletske staze.

Nova šansa za projektovanje sportskog centra na Jugovićevu u Novom Sadu (foto: 021.rs)

Sam sportski centar imaće dvoranu za atletska takmičenja, atletski stadion, dečiji atletski stadion, uzbrdice za treninge i prateći sadržaj - moguće je planirati sportske prodavnice i servise, manje ugostiteljske objekte.

Konkretno, u dvorani će biti ovalna atletska staza duga 200 metara, sa šest staza, na betonskoj podlozi. Nalaziće se i staza za sprint, zaletište za skok u vis i skok s motkom, dva zaletišta za skok u dalj i troskok, kao i prostor za bacanje kugle. Sama dvorana imaće kapacitet od oko 2.000 sedišta, ali će on biti dodatno razređen tehničkom dokumentacijom. Dokumentacijom bi trebalo predvideti i mogućnost montažno-demontažnih tribina.

Atletski stadion biće kapaciteta od oko 2.500 do 2.800 gledalaca. Sadržaće ovalnu stazu dugu 400 metara, sa najmanje osam trkačkih traka. Otvoreni tereni planiraju se u južnom i zapadnom delu sportskog kompleksa, a mogu da budu predviđeni i za tenis, mali fudbal itd.

Kriterijum za dodelu ovog posla planiranja je najniža ponuđena cena. Kako je 021 pisao, procenjena vrednost ovog posla je oko 15 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...