INFONET-468X60-BANNER

U martu počinju radovi na putu Preljina-Požega

06.02.2019. | Tanjug

Početak radova na Koridoru 11 na deonici Preljina - Požega najavljeni su za mart ove godine, a taj deo budućeg auto-puta radiće kineski investitor, čiji su predstavnici  posetili opštinu Lučani kako bi izvršili pripremne radnje za podizanje kampova u kojima će boraviti njihovi radnici u naredne tri godine.

S kineskim izvođačem radova postignut je dogovor o predaji projektne dokumentacije i podnošenju zahteva za dobijanje privremene dozvole za podizanje tri kampa, izjavio je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

On je precizirao da će jedan kamp biti postavljen u Krstačkom polju, drugi u Markovici, dok je treći planiran da bude podignut u Rtarima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, sastanku su prisustvovali direktori lokalnih javnih preduzeća i predstavnici elektroprivrede koji će u narednom periodu obezbediti tehničke uslove po kojima će kineski izvođač radova moći da se priključi pre svega na električnu energiju, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a uradiće se i pristupni putevi do samih kampova.

Obaveza lokalne samouprave je da u saradnji s Putevima Srbije izvrši privremenu eksproprijaciju zemljišta, imajući u vidu da su pitanju privatne parcele, a njihova izgradnja počeće krajem februara meseca, rekao je Dolović.

Dolović je dodao da je planom generalne regulacije opštine Lučani u Krstačkom polju pored same pristupne petlje na auto-put predviđena izgradnja nove industrijske zone, na prostoru od 30 hektara, kao i da će se određenim odlukama unutar opštine propisati način odnosno mogućnost davanja tog zemljišta potencijalnim investitorima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;