INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gasifikacija Mladenovca

17.01.2019. | S. V. | Novosti

Opština Mladenovac će do kraja januara sa Srbijagasom potpisati ugovor o izgradnji gasovoda na delu teritorije ove lokalne samouprave, na koji bi moglo biti priključeno oko 9.000 korisnika, saznaju Novosti.

Na poslednjoj sednici Skupštine GO Mladenovac, odbornici su usvojili Program gasifikacije, u okviru kog će biti izgrađena distributivna mreža i devet merno - regulacionih stanica u naseljima Pružatovac, Ivanča, Koraćica, Vrbica, Rabrovac, Velika Krsna, Dubona, Šepšin, Vlaška.

Prema programu, projekat gasifikacije će realizovati Srbijagas i firma za građevinarstvo i inženjering DM Invest iz Smederevske Palanke. Vrednost projekta još nije poznata, a u obrazloženju odluke navodi se da će radnici DM Invest izvesti radove po sistemu "ključ u ruke".

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovo preduzeće izvelo bi radove na gasifikaciji dela teritorije Mladenovca po sistemu „ključ u ruke" sa obavezom da predfinansira radove po uslovima Srbijagasa, a bez učešća Opštine Mladenovac u finansiranju - piše u objašnjenju. - Izgradnjom gasovodnih objekata za distribuciju prirodnog gasa na ovoj teritoriji, stekli bi se uslovi za aktiviranje novih privrednih aktivnosti, pre svega stranih i domaćih investicija.

Do sada je gasifikovano pet naselja u centralnom delu opštine Mladenovac i gas je dobilo oko 4.000 domaćinstava. Oko 80 odsto teritorije, koja obuhvata veća naseljena mesta na samom rubu opštine - Velika Krsna, Velika Ivanča i Jagnjilo, sa više od 9.000 potencijalnih korisnika nije pokriveno gasnom mrežom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;