INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"UZ MAPEI, SVE JE OK" – Mapei na međunarodnoj izložbi CERSAIE 2018

20.09.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Inovativnost, stručnost i specijalizacija u građevinskom sektoru, sveobuhvatan asortiman proizvoda, trajnost i pouzdanost izvedenih radova, tehnička podrška – iz svega navedenog proizilazi novi slogan kompanije „Uz MAPEI, sve je OK“, pod kojim Mapei učestvuje na sajmu keramičkih pločica i kupatilske opreme u Bolonji od 24. do 28. septembra. Tradicionalno, štand kompanije na sajmu „Cersaie“ je na Galeriji Mapei u okviru paviljona 25–26.

Na „Cersaie 2018“, proizvodi i sistemi Mapei biće predstavljeni na novom, restilizovanom štandu u nekoliko različitih konteksta (rešenja za turistički sektor, stambene zgrade, komercijalne prostore i uređenje javnih površina). U DEMO zoni štanda, posetiocima će biti prikazivana pravilna tehnika ugradnje proizvoda kroz praktične prezentacije koje vrše stručnjaci iz Mapei Tehničke službe, svih dana izložbe u 11.00, 12:30, 14.00 i 15:30 časova.

Dizanje svesti posetilaca i profesionalaca iz građevinske industrije o kulturi održivog življenja biće još jedan od ciljeva kompanije Mapei na sajmu „Cersaie 2018“. Kroz različite sadržaje predstaviće zainteresovanima na koji način sprovodi održivu strategiju. Mapei je potvrdio svoju posvećenost očuvanju prirodnog okruženja uvodeći Deklaracije proizvoda o zaštiti životne sredine – Environmental Product Declarations (EPD) za svoje proizvode. Mapei svoju održivost duguje takođe i asortimanu proizvoda sa vrlo niskom emisijom VOC-a koja su sertifikovana oznakom EMICODE EC1Plus kao i razvoju proizvoda bez korišćenja sirovina koje se smatraju štetnim po zdravlje izvođača i krajnjih korisnika. Upotreba Mapei proizvoda daje dodatnu prednost prilikom sertifikacije objekata prema zelenim građevinskim standardima širom sveta (LEED, BREEAM...).

NOVI PROIZVODI NA CERSAIE 2018
Keraquick Maxi S1, novi, brzovezujući cementni lepak za brzu ugradnju keramičkih pločica, mermera i prirodnog kamena, uključujući pločice velikog formata i debljine.

Adesilex P9 Express, cementni lepak za brzo vezivanje za podlogu. Pogodan je za ugradnju keramičkih pločica i materijala od kamena kao i za reparaciju podova u komercijalnim uslovima.

Ultrabond Eco S958 1K, jednokomponentni, sililatni lepak na bazi polimera bez rastvarača, pogodan je za ugradnju bilo kog tipa masivnog ili gotovog parketa na bilo kojoj vrsti podloge, uključujući i grejane košuljice.

Ultraplan Renovation, samoizravnavajuća, brzosušeća masa za zaglađivanje i izravnavanje, ojačana vlaknima, koristi se na raznovrsnim novim i postojećim podlogama kao što su betonske košuljice i podloge, kamen, terrazzo, keramičke pločice i drvo. Može se koristiti za pokrivanje i ugradnju kompaktnih sistema podnog grejanja i hlađenja i za izravnavanje bilo koje vrste postojećeg poda sa ugrađenim podnim grejanjem.

Uveliko poznati proizvodi Mapei imaju počasno mesto na sajmu „Cersaie“, a među njima i:

  • Keraflex, porodica cementnih lepkova koje karakterišu visoke performanse i izuzetna raznovrsnost primene pri ugradnji keramičkih i kamenih pločica, uključujući i one velikog formata.Mapelastic, dvokomponentna, elastična, cementna masa za pouzdanu i trajnu hidroizolaciju balkona, kupatila, terasa i bazena;
  • PoroMap Deumidificante, jednokomponentni malter otporan na rastvorljive soli, napravljen od specijalnih hidrauličnih veziva na bazi pucolanske reakcije, koji se primenjuje za sanaciju zidanih konstrukcija oštećenih dejstvom vlage;
  • Dursilite, boje visokih performansi na vodenoj bazi i dobre pokrivne moći, lako se nanose, a namenjene su za zaštitu i dekoraciju unutrašnjih površina;
  • Planitop Smooth&Repair, brzovezujući cementni malter za reparaciju i zaglađivanje betonskih površina, dostupan u klasama R2 i R4 (Planitop Smooth&Repair R4).

Osim novih proizvoda i sistema, Mapei će takođe predstaviti pouzdana rešenja i kompletne sisteme ugradnje za turistički sektor, komercijalne namene i uređenje javnih površina. Na izložbi će biti prikazana i nezaobilazna paleta masa za fugovanje Set The Mood, jedinstvena na tržištu po ponudi boja i raznovrsnom asortimanu.

Za potrebne uređenja javnih površina, Mapei će predstaviti Mapei Color Paving za dekorativne betonske površine sa izraženim agregatom i Mapestone za dekorativne kamene pločnike.

Na „Cersaie“ izložbi biće prikazan i Mapestone Joint za izradu vodopropusnih i elastičnih kamenih pločnika koji se postavlja na vezane podloge. Rešenja za sportske i rekreativne površine biće predstavljena sistemom Mapecoat TNS Urban - višeslojnim akrilnim sistemom za izradu pešačkih i biciklističkih staza i drugih javnih površina, kao i Ultrabond Turf PU 1K, jednokomponentni, gotov poliuretanski lepak za postavljanje veštačke trave.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;