INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela izgradnja stanova za vojsku u kompleksu "Novi Niš"

27.08.2018. | eKapija

Na prostoru stambeno-poslovnog kompleksa „Novi Niš", odnosno na zemljištu nekadašnje kasarne Bubanjski heroji kompanija Clean earth capital Serbia započela je ovog meseca izgradnju prvih 50 stanova koje će ustupiti Ministarstvu odbrane.

Izgradnja 21.000 kvadrata stambenog prostora za pripadnike Vojske Srbije deo je obaveze koju je američka kompanija preuzela kada je krajem 2011. godine kupila kasarnu „Bubanjski heroji".

Direktor kompanije Clean earth capital Serbia Filip Bej rekao je agenciji Beta da je ta kompanija počela izgradnju stanova i planira da, kao što je to dogovoreno aneksom ugovora iz 2016. godine, prvih 4.000 kvadrata stambenog prostora dostavi gradu 31. decembra.

- Očekujemo da ćemo ispuniti naše ugovorne obaveze u potpunosti najkasnije do maja 2020. godine, odnosno 12 meseci pre roka - izjavio je Bej.

Ilustracija (www.pixabay.com)

On je rekao da će kompanija Clean earth capital Serbia sledeće godine početi izgradnju nekih komercijalnih zgrada na prostoru „Novog Niša". Rekao je i da rok za završetak čitavog stambeno-poslovnog kompleksa zavisi od stanja na tržištu, srpske ekonomije i opštih trendova rasta za Niš.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković je na nedavno održanoj konferenciji za medije podsetio na obavezu američke kompanije da do kraja godine izgradi 4.000 kvadrata stambenog prostora.

- Ukoliko se stanovi isporuče, mi ćemo biti zadovoljni jer ćemo znati da je investicija krenula. U suprotnom, ukoliko se do kraja godine ne isporuče stanovi moraćemo da raskinemo ugovor - izjavio je Zdravković.

Pored stanova i kuća, unutar „Novog Niša" najavljena je i izgradnja tržnog centra, hotela, univerziteta, bolnice i sportskih terena.

Za sada su na prostoru „Novog Niša" grubi građevinski radovi završeni na jednoj stambenoj zgradi sa 76 stambenih jedinica namenjenih prodaji i započeta izgradnja 50 montažnih stanova za pripadnike Vojske Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;