Proizvodnja aluminijumskih profila u Srbiji - TQ ALU

14.05.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Aluminijumski profili se koriste u građevinarstvu širom sveta i smatraju se jednim od najizdržljivijih materijala. Stolarija izrađena od ovog materijala može dostići velike dimenzije bez rizika da dođe do krivljenja samih okvira. Zbog toga se u arhitekturi često koristi, što zbog estetskih i funkcionalnih karakteristika, a što zbog premošćivanja velikih raspona, kada je u pitanju ugradnja prozora većih dimenzija.

Aluminijum danas - Tradeunique proizvodnja

Projektanti su danas često suočeni sa zahtevnim arihtektonskim i građevinskim projektima. Ovu situaciju ne olakšava činjenica da se povrh svega mora voditi računa o finansijskim i vremenskim ograničenjima.

Upravo zbog ovakve situacije je 2005. godine kompanija Tradeunique otpočela sopstvenu proizvodnju aluminijumskih i čeličnih konstrukcija.

Aluminijumski profili danas imaju svoju široku primenu. Ako bi trebalo opisati što kraće u čemu je snaga ovog materijala, onda je to sigurno čvrstoća i stabilnost koju aluminijumski profili obezbeđuju.

Zboh toga se srž proizvodnih aktivnosti kompanije Tradeuniqe fokusira na proizvodnju: aluminijumskih vrata i prozora kao i zastakljenih zavesa, zastakljenih ekrana i kompozitnih struktura.

Proizvodna linija je opremljena najsavremenijom tehnologijom u oblasti obrade metalnih procesa. Zbog toga je omogućeno potpuno prilagođavanje i proizvodnja bilo kog metala dostupnog na domaćem i inostranom tržištu.

Proizvodna linija TQ Alu - operativni procesi:

  • Proizvodnja aluminijumskih profila.
  • Proizvodnja čelične konstrukcije.
  • Proizvodnja INOKS-a.
  • Proizvodnja elemenata od lima.
  • Proizvodnja kompozitnih materijala.
  • Linija proizvodnje Alucobonda.

Proizvodni sistem „Tradeunique proizvodnja” obuhvata projektantski, tehnološki i logistički kontrolni podsistem. Rad svih sektora je odlično povezan i sinhronizovan, što se postiže optimalnim proizvodnim kapacitetom. Akcenat se uvek stavlja na kvalitet finalnog proizvoda u skladu sa vremenskim okvirima i specifičnostima zadataka projekta.

Tehnološki sistem obuhvata proizvodne objekte za proizvodnju aluminijuma (aluminijumski profili, Alu fasade, Alu konstrukcije), čelika, građevinskog pogona za izradu lima, pogon za nerđajući čelik, pogon za obradu kompozitnih materijala, kao i pogon za obradu alukobonda.

Kreativnost i posvećenost inženjera sa velikim iskustvom, stečenim na više od sto završenih projekata širom Evrope, kao rezultat ima izuzetan proizvod visokog kvaliteta.

Timski rad doprinosti efikasnosti i bezbednom izvođenju radova. Znanje i efikasno korišćenje materijala, proizvodnih procesa i prirodnog sadržaja vlage u zemljištu omogućavaju završetak projekata na vreme.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!
veselnik 01.02.2019.
Reference ove vlasti i nisu bas za hvalu. T...
veselnik 01.02.2019.
Znaci stranci bolje od nas znaju kakav je "...