INFONET-468X60-BANNER

I veliki točak u parku Ušće!

25.04.2018. | V.N. | Novosti

Postavljanje panoramskog točka, koji će biti nova atrakcija prestonice i s kog će se videti veliki deo grada, po uzoru na onaj u Londonu, počeće krajem godine. Kako je najavio gradonačelnik Siniša Mali, tada se očekuje i početak izgradnje gondole, koja će povezati park Ušće sa Kalemegdanom.

Mali je ocenio da je rekonstrukcija parka Ušće najveći i najzahtevniji projekat koji je Zelenilo dosad imalo, jer se kompletno sređuje površina od 88 hektara. Radovi na deonici kod hotela „Jugoslavija" trajaće do juna, nakon čega radnici prelaze u „Park prijateljstva“. Kako je gradonačelnik precizirao, i taj deo će biti potpuno obnovljen, kao i „Večna vatra", a krajem godine očekuje se postavljanje jarbola sa srpskom zastavom.

Pored ovih radova, grad Beograd očekuje i sanacija i rekonstrukcija centralnih ulica.

- Polovinom maja krećemo sa sređivanjem asfalta u Bulevaru oslobođenja, na delu od Autokomande to Trošarine. Do petka će biti raspisan tender za izvođača radova na kompletnoj rekonstrukciji Ulica kraljice Marije, cara Dušana i Džordža Vašingtona. Završen je projekat rekonstrukcije Ulice kneza Miloša i uskoro će biti raspisan tender za izvođača radova - rekao je Mali gostujući u „Beogradskoj hronici“ na RTS-u.

On je dodao da se rekonstruiše i Bulevar patrijarha Pavla, koji će biti dodatna veza Rakovice sa Čukaricom i Novim Beogradom, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;