INFONET-468X60-BANNER

Odluke o uređenju građevinskog zemljišta i održavanju stambenih zgrada

22.12.2017. | Beoinfo

Odbornici grada Beograda su se na jučerašnjoj (21.12.2017) sednici saglasili sa programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2018. godinu. Planirana sredstva za realizaciju programa iznose 9,31 milijardu dinara. Program je podeljen na onaj koji se tiče uređivanja građevinskog zemljišta i na onaj koji se odnosi na dodelu građevinskog zemljišta. Među najznačajnijim aktivnostima u 2018, za koje predstoje tenderi, jesu izgradnja kanalizacije u Ulici Miška Kranjca u Rakovici, Radoja Dakića u Zemunu, Kralja Aleksandra u Obrenovcu, zatim vodovoda u Grmovcu, kanalizacije u Batajnici, park šumi Zvezdara i u Ulici Bogoljuba Čukića, zatim postavljanje tramvajskih šina preko Mosta na Adi, rekonstrukcija trga u Surčinu i brojne druge.

Gradska sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić obrazložila je Odluku o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade, sa kojom su se složili odbornici gradske Skupštine. Ona je podsetila da je grad aktivno učestvovao u donošenju Zakona o stanovanju, posebno u segmentu koji se odnosi na održavanje. Shodno tom zakonu, lokalnoj samoupravi je data mogućnost da sufinansira investiciono održavanje objekata kako bi se sprečile štetne posledice po život ili zdravlje ljudi. Ona je pojasnila da će na osnovu javnog konkursa biti dodeljivana sredstva za ove namene, u kojima će grad učestvovati sa 90 procenata predračunske vrednosti.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Ovo je veoma značajan korak u cilju daljeg sprečavanja propadanja stambenog fonda u Beogradu, te će građani od ove odluke imati značajne koristi - rekla je Nina Jandrić.

Usvojena je i Odluka o uspostavljanju saradnje između Beograda i Sarajeva, a doneta je i Odluka o postavljanju spomenika baletskom umetniku Miloradu Miškoviću, kao i o obrazovanju odbora koji će se starati o realizaciji ove odluke.

Skupština Grada Beograda usvojila je i pet planova detaljne regulacije, kao i brojne odluke o izradi budućih planova. Planovi detaljne regulacije odnose se na delove opština Novi Beograd, Zemun, Rakovica i Surčin, kao i na blok između trase UMP-a i Žičke, Dravske i Kajmakčalanske ulice.

Tako su doneti planovi detaljne regulacije za blok između ulica Palmira Toljatija, Aleksinačkih rudara i Bulevara Mihajla Pupina, zatim za deo Bloka 12, te za deo Rakovice uz Ulicu kneza Višeslava i deo privredne zone u Surčinu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;