INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počinje rekonstrukcija Pionirskog parka u Beogradu

20.09.2017. | Beoinfo

Rekonstrukcija Pionirskog parka počinje danas (20.09.2017), a obnavljanje ovog zaštićenog prirodnog dobra i jednog od najstarijih parkova u Beogradu trajaće do 15. decembra. Za ovu namenu izdvojeno je 104 miliona dinara, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na Studiju B.

- Već nekoliko godina se priprema rekonstrukcija tog parka, a sada smo došli u fazu kada smo završili sve pripreme i projekat. Park će se raditi sukcesivno, tako da će pojedini delovi u kojima trenutno nema radova, moći da se koriste -istakao je Vesić i podsetio da se u Pionirskom parku nalaze brojne retke biljke.

Prema njegovim rečima, osim Pionirskog parka, intezivno se radi i park Ušće, kod Muzeja savremene umetnosti, koji će biti spreman za otvaranje 20. oktobra na dan osobođenja Boegrada.

Ilustracija (preuzeto sa www.freeimages.com)

- Ta rekonstrukcija će, na potezu do hotela Jugoslavija, trajati nekoliko godina. Sada je prva faza u toku, radimo nove staze, dečja igrališta i potpuno rekonstruišemo taj deo. Tako će Ušće u narednih nekoliko godina postati najveći park u Beogradu. Za sedam do deset dana počinje i rekonstrukcija Gradskog parka u Zemunu. U pitanju je veliki potez i nećemo moći da završimo sve odjednom, ali ćemo veći deo posla uraditi ove godine, pa će radovi biti nastavljeni i naredne godine – objasnio je Vesić.

On je naveo da je prošle nedelje na sastanku sa ministrom Vulinom dogovorio da se uradi projekat za rekonstrukciju Komande ratnog vazduhoplovstva.

- U pitanju je objekat kulture i pod zaštitom je, a s obzirom na to da je vojni objekat, rekonstrukciju će raditi Vojska Srbije, a grad će uraditi čitav prilaz komandi onako kako je u originalnom projektu iz 30-ih godina prošlog veka. U tom delu ćemo uraditi i fasade, tako da će taj deo Zemuna biti zaista lep - naglasio je gradski menadžer.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;