INFONET-468X60-BANNER

Gradi se novi Industrijski park kod Pupinovog mosta

15.05.2017. | Tanjug

Sporazumi o izgradnji novog industrijskog parka u Beogradu, kao i o završetku projekta izgradnje kanalizacije u prestonici i fabrike za prečišćavanje vode u Velikom selu potpisani su juče (14.05.2017) u Pekingu. Interesovanje kompanija iz Kine za ulaganje u Srbiju i Beograd je veliko i to su sjajne vesti, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Danas smo potpisali sporazum o izgradnji novog industrijskog parka u Beogradu, sa leve strane Dunava, pored Pupinovog mosta sa kineskom China Road and Bridge Corporation (CRBC). To su stotine hektara zemlje koje ćemo da iskoristimo za desetine novih kompanija koje će doći iz Kine i iz celog sveta. Biće to najveći industrijski park u ovom delu Evrope - rekao je Mali novinarima u Pekingu.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Takođe, napominje gradonačelnik, sa kompanijom Poly group postignut je dogovor i u narednih 30 dana biće potpisan sporazum o završetku projekta izgradnje kanalizacije u Beogradu i fabrike za prečišćavanje vode u Velikom selu, a to je, napominje Mali, projekat koji se čeka već 30 godina.

- To je takozvani interceptor koji treba da se završi, kako bi sve otpadne vode išle u tu cev, pa u tu novu fabriku za prečišćavanje. Za nas je to veoma važno, želimo da i Sava i Dunav budu čisti, da kao u Beču što imate priliku da vidite kako je čista voda skroz do dna, tako hoćemo da bude i u Beogradu, a u ovom trenutku, sve otpadne vode idu direktno i u Savu i u Dunav, zbog čega su reke prljave - rekao je Mali.

Takođe, Mali ukazuje da je imao i veliki broj razgovora sa privatnim kompanijama koje su zainteresovane za manje projekte u Beogradu, poput kupovine hotela Jugoslavija, pri čemu je, napominje, taj hotel, jedan od poslednjih projekata koji nije završen, a koji čeka već 10-15 godina u gradu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;