Rušio brdo pa sazidao kuću

24.10.2016. | M.Lj.Popović | Novosti

Divlja gradnja koja prethodnih decenija cveta širom prestonice nije zaobišla ni Višnjičku banju. Stanari Ulice Darinke Jevrić kažu da investitor Veselin Palić zida dva objekta na mestu gde to nije predviđeno i da za gradnju nema nikakve dozvole i odobrenja.

Žitelji ovog dela naselja primetili su da je pre nekoliko meseci počela gradnja objekta preko puta i oko njihovih zgrada. Nisu obraćali previše pažnje na to, dok, kako tvrde, isti investitor u jednom trenutku nije doveo bagere koji su počeli da ruše brdo pored ozidane zgrade na koje se nastavlja paralelna ulica.

- U iskopanoj rupi, vlasnik parcele počeo je da gradi još jedan objekat - kažu stanari Ulice Darinke Jevrić. - Pozvali smo građevinsku inspekciju kako bismo proverili da li je to uopšte moguće i saznali da graditelj nema potrebne dozvole za izvođenje radova. Obratili smo se Opštini, jer se plašimo da rupa u brdu ne izazove odrone i zatrpa ulicu, što se, ranije, već dešavalo u našem naselju.

U Opštini Palilula su nam potvrdili da vlasnik zemljišta pre početka gradnje nije ispoštovao proceduru i nabavio građevinsku dozvolu za radove.

- Inspektori su nekoliko puta zatvarali sporno gradilište, ali su se radovi nastavljali - rekli su nam u Opštini. - Izdato je rešenje za uklanjanje, a ukoliko investitor sam ne postupi po njemu, objekte će srušiti gradska građevinska inspekcija.

Graditelj Veselin Lalić, sa druge strane, tvrdi da sve radi po propisima. On kaže da su njegovi objekti u postupku legalizacije.

- Temelje za kuću i poslovni prostor sam iskopao 2014. godine, pre nego što je donet Zakon o ozakonjenju - kaže Lalić. - Uredno sam podneo zahtev za legalizaciju i čekam da bude odobren. Plac na kome zidam sam kupio još 1990. godine, a prema Generalnom urbanističkom planu, u ovoj ulici je predviđena izgradnja stambenih objekata, pa nema razloga da njegov zahtev za legalizaciju bude odbijen.

Na pitanje zbog čega je nastavljao radove uprkos zabrani građevinske inspekcije, Lalić kaže da je u pitanju neupućenost inspektora i da je njegov advokat uložio žalbu na rešenje o uklanjanju spornih objekata.

 
Share |

Komentari: 1

Monika 24.10.2016 09.50.40

Koliko se to osililo, nema dalje. "Jaci" od zakona.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...