INFONET-468X60-BANNER

Završen deo puta u Surčinu

07.10.2016. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša obišli su juče (06.10.2016) lokaciju gde su u toku završni radovi na putnom pravcu Bečmen–Petrovčić.

Vesić je rekao da je u tom delu opštine Surčin završeno ukupno 3,2 kilometra puta, u šta je uloženo 55 miliona dinara, od čega je JP Putevi Srbije uložilo oko 30 miliona dinara, a preostali deo Grad Beograd.

- Pre gotovo mesec dana završeno je 2,2 kilometra između Bečmena i Petrovčića, a osim toga Grad Beograd je završio još jedan kilometar. U Petrovčiću smo radili i trotoare tako da smo uspeli da završimo deonicu koja decenijama nije rađena i koja je bila u veoma lošem stanju. Sledeće godine nam preostaje da uradimo oko 4,5 kilometara do Pećinaca, kao i jedan deo od Bečmena, što je ukupno oko osam kilometara funkcionalnog puta – istakao je Vesić i dodao da će na putu Bečmen–Petrovčić biti urađene i bankine, kao i šest autobuskih stajališta.

Prema njegovim rečima, ove godine je na teritoriji opštine Surčin urađeno 11 ulica, u šta je uložen 51 milion dinara. Kako je dodao, ove i prethodne godine u toj opštini je uloženo 140 miliona dinara u puteve.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Uradili smo mnogo kako bismo sanirali puteve u ovoj opštini, ali to nije dovoljno jer ima još mesta koja nemaju puteve ili su oni u lošem stanju. Verujem da ćemo, ako ovako nastavimo, putnu mrežu u ovom delu grada dovesti u red. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ove godine u Surčin ulaže 151 milion dinara, od čega se 134 miliona u kanalizaciju, što je naš najveći projekat u ovoj opštini. Kanalizacija u centru Surčina se radi, a to je bila jedna od prevara prethodne vlasti u toj opštini kada su ljudima uzimali novac, a kanalizaciju nisu ni završili. Grad Beograd je tu mrežu preuzeo, završavamo je ove godine, a sledeće godine očekujemo i prve priključke – naglasio je gradski menadžer.

Kako je naveo Vesić, Grad Beograd će se i dalje truditi da više ulaže u prigradske opštine, jer kako je dodao, svi građani Beograda moraju da budu ravnopravni bez obzira u kom delu grada žive.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je zahvalio Gradu Beogradu i gradskom menadžeru na tome što je njegovim zalaganjem vavršena deonica puta u Petrovčiću.

- Opština ravnomerno ulaže u sve delove, ovo je najseverniji deo, a na ovaj način pokazujemo da mislimo i na njih. Završićemo i put do međe sa Pećincima. Osim 134 miliona dinara koje je uložila Direkcija u kanalizaciju, Grad Beograd će uložiti još 64 miliona dinara, jer je to obaveza opštine prema građanima – objasnio je Šuša i dodao da će od marta sledeće godine početi priključenje na kanalizacioni sistem.

 

Komentari: 1

meštanin 12.10.2016 18.25.04

A kako su ga uradili to nigde ne pise. Put je odradjen kao nogama, nije lepo poravnan pa cak iako je nov u vozilu se osecaju neravnine. Tokom radova deonica koja nije bila uradjena nije bila adekvatno obelezena pa sam licno za dlaku spasio svoj zivot.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;