INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Potpisan ugovor o izgradnji još 235 socijalnih stanova

20.07.2016. | Tanjug

Do kraja naredne godine još 235 porodica raseljenih sa prostora bivše Jugoslavije trebalo bi da reši stambeno pitanje i useli se u stanove u naselju Ovča, a ugovor o izgradnji socijalnih stanova potpisan je juče u Skupštini grada. Tim ugovorom predviđeno je da radovi na izgradnji počnu krajem avgusta ili početkom septembra, dok je rok za njihov završetak 14 meseci.

Ukupan budžet za radove je nešto više od sedam miliona evra, a grad Beograd je izdvojio 2,3 miliona, dok je 4,7 miliona evra obezbeđeno kroz donatorska sredstva Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope (CEB).

Ugovor su potpisali Direktor za investicije Beograda Luka Petrović, direktor Jedinice za upravljanje projektima vlade Goran Kvrgić i direktor Zlatibor gradnje, izvođača radova, Jelenko Jeremić, u prisustvu gradonačelnika Siniše Malog i komesara za izbeglice Vladimira Cucića.

Mali je tom priliko istakao da je danas važan dan, jer je potpisan ugovor koji će omogućiti da se reši višedecenijski problem koji tišti raseljene porodice i da im se obezbedi krov nad glavom i normalan život. On je dodao da je obezbeđeno i finansiranje za još 270 stanova i da se do kraja godine očekuje objava tendera za izvođača radova.

- Imaćemo 505 stanova za 505 porodica kojima ćemo obezbediti krov nad glavom i to je još jedan primer da odgovornom socijalnom politikom rešavamo probleme raseljenih - rekao je Mali i dodao da grad pored izgradnje stanova, pomaže i obezbeđivanjem seoskih domaćinstava ili građevinskog materijala. On je najavio da će obići početne radove na izgradnji, i dodao da je grad, pored 2,3 miliona evra, obezbedio građevinsko zemljište i svu potrebnu dokumentaciju.

Direktor JUP-a Goran Kvrgić kazao je da je izgradnja socijalnih stanova veliki projekat, koji pokriva najosetljivije kategorije, navodeći da će se JUP potruditi da posao što pre bude završen. - Trudićemo se da što pre realizujemo ono što je stavljeno ispred nas i da do kraja sledeće godine, projekat bude zatvoren, a ljudi useljeni - rekao je Kvrgić.

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić istakao je da je od 2008. godine 1.778 porodica raseljenih podržano, bilo kroz socijalno stanovanje, dodelom seoskih kuća, montažnih kuća ili dodelom građevinskog materijala.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;