SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Gradu na poklon projekat „Most na Kalemegdanu“

01.07.2016. | Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović potpisao je danas u Starom dvoru Ugovor o ustupnju idejnog rešenja projekta „Most na Kalemegdanu“ sa autorima tog projekta Mrđanom Bajićem i Ričardom Dikonom.

Ugovorom je predviđeno ustupanje autorskih prava Gradu Beogradu bez naknade, dok se grad obavezao da se naknadne intervencije pešačke pasarele neće raditi bez saglasnosti autora, kako ne bi došlo do narušavanja autorskog dela, saopštila je gradska Služba za informisanje.

Prethodno je Gradsko veće Grada Beograda usvojilo predlog proširenja pešačke zone Knez Mihailove ulice koji, između ostalog, predviđa i izgradnju pešačke pasarele, radi povezivanja Savskog pristaništa, Beogradske tvrđave i centra grada.

Pešačku pasarelu sa neobičnom skulpturom, koju su pre osam godina osmislili vajar Mrđan Bajić i njegov britanski kolega Ričard Dikon, grad je odabrao prošlog leta kao funkcionalno rešenje koje će na adekvatan način povezati obalu s tvrđavom, a pritom neće zakloniti njen izgled.

Tehničku dokumentaciju izradio je Sobraćajni institut CIP, a u izradi idejnog rešenja projekta učestvovao je i arhitekta Branislav Mitrović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;