SFSOPLATE-468X60-BANNER

Posle pet godina Tašmajdan spreman za svečano otvaranje

12.04.2016. | Mateja Beljan | Blic

Nakon pet godina rekonstrukcije, završeni su radovi na stadionu Tašmajdan, a svečano otvaranje biće 22. aprila.

- Stadion sada izgleda prelepo. Biće multifunkcionalan, kao što je i bio, ali na savremeniji i bolji način. Modernizovan je, a bezbednosni aspekti su značajno pojačani. Prilikom projektovanja i izvođenja radova moralo se voditi računa o tome da stadion zadrži svoj autentični izgled i u tome se zaista uspelo. Stadion je dobio izgled iz 1954. godine – priča za „Blic“ Milan Novović, direktor „Tašmajdana“.

Stadion će imati multifunkcinalnu podlogu, što znači da će na njemu moći da se igraju mečevi gotvo svih sportova, izuzev fudbala.

- Stadion će imati 5.348 metara kvadratnih zatvorenog i 9.500 otvorenog prostora. Moći će da primi oko 10.500 posetilaca od toga 7.500 na tribinama i oko 3.000 na samom terenu. Dimenzije terena su 30 sa 60 metara. Urađene su potpuno nove svlačionice, poslovni prostori, napravljen je i prostor za rad novinara – kazao je za „Blic“ gradski menadžer Goran Vesić.

Druga faza završena je sa malim, ali opravdanim zakašnjenjem oko mesec dana, a na rekonstrukciju stadiona čekalo se jer je bilo probijanja rokova u prethodnoj fazi koja je obuhvatala zahtevne radove.

- Na samom sadionu nalazi se miocenski sprud, prirodno dobro koje je zaštićeno i koje može biti jedan od uzroka ovolikog trajanja radova. On je morao biti zaštićen na poseban način i rekao bih da se svaki dinar uložen u tu zaštitu isplatio, jer je stadionu dao rustičnu notu – kazao je direktor Novović.

Nakon ove rekonstrukcije, na stadionu će zimi konačno ponovo biti otvoreno čuveno klizalište, simbol Tašmajdana.

- Ledena ploča koja je na stadionu bila formirana tokom zimskih meseci nije funkcionisla 15-20 godina. Urađena je kompletna instalacija, a prošle godine je rađena proba leda – kazao je Novović dodajući da će i sala u kojoj su se nekada trenirali borilački sportovi ponovo biti otvorena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;