INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Krenula izgradnja novih stanova u Zrenjaninu

24.03.2016. | Ž. Balaban | Dnevnik

Kako sada stvari stoje, na zrenjaninskom tržištu nekretnina ove godine moglo bi se pojaviti oko 60 novih stanova. Cena kvadrata novih stanova nije se bitno menjala, pa se i sada, kao i pre nekoliko godina, kreće od 750 do 800 evra. Trenutno je aktivno nekoliko gradilišta.

- Do kraja juna završavamo zgradu u ulici Đure Jakšića. U pitanju su dve lamele i ukupno 32 stana. Već sada znam da će „Bio-elektrik“ graditi u Toše Jovanovića 28, odmah pored već izgrađenih objekata, ali je u pitanju manja zgrada, sa osam stanova i poslovnim prostorom – kaže investitor i vlasnik „Bio-elektrika“ Dragan Božjak i dodaje da radovi u Toše Jovanovića počinju čim stigne građevinska dozvola, već za nekoliko meseci.

www.pixabay.com

Po njegovim rečima, sledeći građevinski poduhvat koji je u planu jeste izgradnja stambeno-poslovnog objekta u Koče Kolarova 20. Plac je već raskrčen, a kako je u pitanju 3.000 kvadrata, biće dve lamele i poslovni objekat za koji još nije sigurno koje će namene biti.

Ovih dana, posle pauze od nekoliko godina, aktivirano je i gradilište „Intergradnja Banat Group“ na Lesnini, ali nismo uspeli da saznamo kakvi su planovi investitora za dalje. Ono što se zna jeste da će „Maksimović-gradnja“ za dve godine početi gradnju stambene zgrade u Nušićevoj, pored Šante, a da će ove godine na tržište pustiti 20 novih stanova. U Maloj Americi polako se završava manja stambena zgrada.

Malo ili mnogo novih stanova? Taman u skladu sa mogućnostima, kažu investitori. Kriza je i dalje, nema najave subvencionisanih stambenih kredita, komercijalni stambeni možda nikad nisu bili povoljniji, ali i građani nikad nisu imali manje para. Ovome u prilog ide i činjenica da je na prostoru starog „Radijatora“, u Miletićevoj ulici, bila planirana izgradnja stambene zgrade da bi se na kraju investitor odlučio za poslovni prostor.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;