Robnu kuću "Ikea" u Beogradu gradiće "Strabag"

18.03.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Tender za glavnog izvođača radova na izgradnji prve robne kuće „Ikea“ u Srbiji i sve prateće infrastrukture je završen, a ponuda kompanije „Strabag“ je  izabrana kao najbolja.

„Strabag“ će radove na lokaciji Bubanj Potok započeti u narednih par nedelja, a završetak svih radova očekuje se do leta 2017. godine.

- Okončanje tendera za izbor glavnog izvođača radova za nas je veoma važan momenat jer smo sada još jedan korak bliže otvaranju prve robne kuće „Ikea“ u Srbiji. Sa „Strabagom“ smo već imali uspešnu saradnju na izgradnji robnih kuća u Evropi i regionu, i sigurni smo da ćemo uspeh ponoviti i u Beogradu na izgradnji robne kuće koja će biti primer inovacija u oblasti gradnje i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja – rekao je Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije „Ikea“ Jugoistočna Evropa. - „Strabag“ je pobedio i na tenderu Vlade Srbije za izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku, što je za nas veoma važan infrastrukturni preduslov za nesmetan prilaz budućoj robnoj kući, i radujemo se što će nam biti partner na unapređenju infrastrukture i razvoja Bubanj Potoka”.

- Izgradnja robne kuće u Bubanj Potoku predstavlja nastavak odlične saradnje koju smo u prošlosti imali sa kompanijom „Ikea“. Već smo imali prilike da im budemo partneri u ovom regionu, i posedujemo iskustvo i znanje da ovaj posao obavimo u skladu sa najvećim međunarodnim standardima. Verujem da će ova saradnja dovesti do revitalizacije Bubanj Potoka – rekao je Dragan Pavelić, izvršni direktor kompanije „Strabag“.

„Ikea“ će u izgradnju robne kuće investirati 70 miliona evra. Robna kuća će imati preko 30.000m² i zaposliće 300 ljudi.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece