INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Robnu kuću "Ikea" u Beogradu gradiće "Strabag"

18.03.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Tender za glavnog izvođača radova na izgradnji prve robne kuće „Ikea“ u Srbiji i sve prateće infrastrukture je završen, a ponuda kompanije „Strabag“ je  izabrana kao najbolja.

„Strabag“ će radove na lokaciji Bubanj Potok započeti u narednih par nedelja, a završetak svih radova očekuje se do leta 2017. godine.

- Okončanje tendera za izbor glavnog izvođača radova za nas je veoma važan momenat jer smo sada još jedan korak bliže otvaranju prve robne kuće „Ikea“ u Srbiji. Sa „Strabagom“ smo već imali uspešnu saradnju na izgradnji robnih kuća u Evropi i regionu, i sigurni smo da ćemo uspeh ponoviti i u Beogradu na izgradnji robne kuće koja će biti primer inovacija u oblasti gradnje i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja – rekao je Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije „Ikea“ Jugoistočna Evropa. - „Strabag“ je pobedio i na tenderu Vlade Srbije za izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku, što je za nas veoma važan infrastrukturni preduslov za nesmetan prilaz budućoj robnoj kući, i radujemo se što će nam biti partner na unapređenju infrastrukture i razvoja Bubanj Potoka”.

- Izgradnja robne kuće u Bubanj Potoku predstavlja nastavak odlične saradnje koju smo u prošlosti imali sa kompanijom „Ikea“. Već smo imali prilike da im budemo partneri u ovom regionu, i posedujemo iskustvo i znanje da ovaj posao obavimo u skladu sa najvećim međunarodnim standardima. Verujem da će ova saradnja dovesti do revitalizacije Bubanj Potoka – rekao je Dragan Pavelić, izvršni direktor kompanije „Strabag“.

„Ikea“ će u izgradnju robne kuće investirati 70 miliona evra. Robna kuća će imati preko 30.000m² i zaposliće 300 ljudi.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;