"Ikea" počinje gradnju

15.03.2016. | D. M. - S. B. | Novosti

„Putevi Srbije“ će do kraja nedelje dobiti građevinsku dozvolu za izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok, najavljuju u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Rampa „putuje” južno od petlje „Vrčin”, a rok za kraj „selidbe” je oktobar ove godine. Uporedo sa izmeštanjem objekta „Puteva Srbije”, čuvena švedska kompanija „Ikea” će početi gradnju dugo najavljivane robne kuće. Objekat „Ikea Beograd istok” trebalo bi da se završi najkasnije do leta sledeće godine.

www.pixabay.com

Investitor izmeštanja petlje su „Putevi Srbije”, a posao je poveren „Štabagu”. Lokacijsku dozvolu za ovaj posao su dobili još avgusta prošle godine i očekivalo se da će se putarina na novoj adresi naplaćivati već od ovog avgusta. Umesto toga, rok je produžena za još dva meseca.

Selidba naplatne rampe „Ikei” je bitna zbog pristupa placu i početku gradnje same robne kuće. Švedska kompanija će najpre raditi na izgradnji podzemne infrastrukture i prilazima budućem objektu. Tek za koji mesec, graditelji bi mogli da iskopaju temelje.

- U naredne dve do tri nedelje „Ikea” će kod Bubanj potoka početi izgradnju svoje prve robne kuće u Srbiji, koja bi trebalo da bude završena na proleće ili leto 2017. godine – kaže Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije „Ikea” za jugoistočnu Evropu. - Sada je još ostalo da se razreše određene građevinske dozvole za infrastrukturu, što se očekuje u narednih sedam do deset dana. Mnogo pitanja je već rešeno, mada ih ima još nekoliko pred nama. Verujemo da će sve biti brzo gotovo.

Samu građevinsku dozvolu za gradnju robne kuće „Ikea” je dobila 10. juna prošle godine. Dva dana pošto ju je zvanično zatražila. Od tada se radilo na pripremi terena i čekalo izmeštanje rampe. Kojim će se tempom širiti „Ikea” u Srbiji, zavisiće pre svega od rezultata prvog prodajnog objekta.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece