Rekonstrukcija kanalizacije u centru Karlovaca

26.02.2016. | Z. Ml. | Dnevnik

Rekonstrukcija fekalne kanalizacije u centru Sremskih Karlovaca počela je i, po ugovoru s izvođačem radova, preduzećem „Graditelj NS”, trebalo bi da bude završena za 60 kalendarskih dana.

Radovima će biti obuhvaćen ceo Trg Branka Radičevića, uključujući i prostor ispred Magistrata, kao i deo Ulice patrijarha Rajačića, koji se uliva u centralni gradski trg.Reč je o prvoj fazi radova. Projektom je predviđena obnova kanalizacije od Trga Branka Radičevića do crpne stanice u Kišovoj bari, ali, pošto se radi o velikoj investiciji, podeljena je u tri etape.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Svi smo svedoci izlivanja fekalne kanalizacije iz šahtova u centru nakon obilnih kiša – kaže pomoćnica predsednika sremskokarlovačke opštine Brigita Dimitrijević. - U sklopu radova, slivnici će biti povezani na atmosfersku kanalizaciju umesto na fekalnu, što je sada slučaj, pa se nadamo da će se na Trgu Branka Radičevića voda manje zadržavati. S druge strane, rekonstrukcija je bila preko potrebna i zbog toga što su cevi dotrajale.

Brigita Dimitrijević napominje da sadašnji radovi neće u potpunosti otkloniti probleme s izlivanjem sadržaja iz fekalne kanalizacije pri obilnim padavinama, ali će ih smanjiti. Tek rekonstrukcijom crpne stanice, što je takođe predviđeno projektno-tehničkom dokumentacijom, može se očekivati da taj problem bude definitivno rešen.

- Novac za prvu fazu radova, nešto više od pet miliona dinara, dobili smo od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo – kaže Brigita Dimitrijević. – Vrednost investicije je 6.213.955 dinara, bez PDV-a. Naša obaveza je da platimo PDV i 20 odsto od neoporezovanog iznosa. Očekivali smo od „Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ novac i za rekonstrukciju crpne stanice, ali ga lane nismo dobili pa ćemo pokušati i ove godine. „Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo“ finansirao je u najvećoj meri i izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovaj posao.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...