Kikinda: Stanovi skoro spremni

19.02.2016. | M. Mr. | Dnevnik

Nastavlja se izgradnja stanova u Bloku C-2 u Kikindi, a u ovoj sezoni se planira useljenje u prvu zgradu, od predviđenih šest u bloku.

Član Opštinskog veća za komunalnu infrastrukturu Milivoj Linjački izjavio je da se dobijanje upotrebne dozvole za objekat sa 15 stanova i dva poslovna prostora, očekuje za mesec i po dana, a na osnovu toga će Opštinsko veće moći da donese odluku po kom osnovu će se raspoređivati stanovi.

- Ove godine su odobrena i dobijena sredstva iz „Republičke agencije za stanovanje“ koja je subvencionisala izgradnju nove lamele koja će imati osam stanova i dva poslovna prostora. Očekujemo da izgradnja otpočne u toku leta, kada pribavimo svu dokumentaciju – dodao je Linjački.

Linjački kaže da u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice lokalna samouprava vodi kontinuiranu brigu o izbeglim licima, tako da se sprovode tri programa za stambeno zbrinjavanje izbeglica. Predviđen je početak izgradnje 25 stanova namenjenih izbeglicama i raseljenim licima iz ratova 90-tih godina. Linjački očekuje da će u toku proleća biti završen projekat i pristupiće se pribavljanju dokumentacije za početak gradnje te zgrade.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...