Kikinda: Stanovi skoro spremni

19.02.2016. | M. Mr. | Dnevnik

Nastavlja se izgradnja stanova u Bloku C-2 u Kikindi, a u ovoj sezoni se planira useljenje u prvu zgradu, od predviđenih šest u bloku.

Član Opštinskog veća za komunalnu infrastrukturu Milivoj Linjački izjavio je da se dobijanje upotrebne dozvole za objekat sa 15 stanova i dva poslovna prostora, očekuje za mesec i po dana, a na osnovu toga će Opštinsko veće moći da donese odluku po kom osnovu će se raspoređivati stanovi.

- Ove godine su odobrena i dobijena sredstva iz „Republičke agencije za stanovanje“ koja je subvencionisala izgradnju nove lamele koja će imati osam stanova i dva poslovna prostora. Očekujemo da izgradnja otpočne u toku leta, kada pribavimo svu dokumentaciju – dodao je Linjački.

Linjački kaže da u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice lokalna samouprava vodi kontinuiranu brigu o izbeglim licima, tako da se sprovode tri programa za stambeno zbrinjavanje izbeglica. Predviđen je početak izgradnje 25 stanova namenjenih izbeglicama i raseljenim licima iz ratova 90-tih godina. Linjački očekuje da će u toku proleća biti završen projekat i pristupiće se pribavljanju dokumentacije za početak gradnje te zgrade.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...