Zadnji voz za neke građevine

29.12.2015. | R. Jovanović | Dnevnik

Priprema legalizacije objekata u opštinama južnog Banata, po nedavno usvojenom zakonu kojim je radikalno uprošćena procedura, krenula je punom parom.

U vršačkom „Odeljenju za urbanističko-građevinske i imovinsko-pravne poslove“ načelnica Nataša Kandić kaže da su stanovnici opštine Vršac putem medija upoznati sa svim detaljima u ovom poslu, pripremi potrebne dokumentacije za legalizaciju „na svoju ruku” podignutih građevinskuh objekata. U odgovarajućem sekretarijatu u Opštini Alibunar sekretarka Kosa Nikolić ističe i neke konkretnije poslove koje su stručne službe uradile ili su u toku. Ona kaže da su brojni vlasnici nelegalno izgrađenih objekata još po takozvanom „Veljinom zakonu“ podneli brojne zahteve za njihovu legalizaciju.

www.pixabay.com

- Imamo oko 1.300 starih zahteva i još pride podosta onih koji su u obradu u službi katastra, a ovih dana očekujemo da nam i to bude dostavljeno. Služba građevinske inspekcije ima zadatak da na osnovu foto snimaka utvrdi građevinske zone. Svi ti zahtevi i novi koji pristižu su u postupku rešavanja po novom zakonu. Službe našeg „Sekretarijata“ su stručno osposobljene za ovaj posao. U toku su konsultacije sa nadležnim ministarstvom oko nekih nejasnih pitanja, ali ceo posao će se uraditi u rokovima kako je to novim zakonom o legalizaciji utvrđeno – ističe Kosa Nikolić.

Ona kaže da su vlasnici nelegalnih objekata shvatili da je ovo „zadnji voz“ i prilika da sve ono što su u minulim godinama bez građevinskih dozvola gradili, ovom prilikom legalizuju i misli da su novčani izdaci primereni finansijskim mogućnostima njihovih vlasnika. Dodala je da je to zaista ogroman posao, sve što se u dugom nizu godina bez papira gradilo valja sada uvesti u legalne tokove, i nada se da neće biti posla na rušenju takvih građevina.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...