INFONET-468X60-BANNER

Završena prva faza izgradnje bazena u Vršcu

22.12.2015. | J. Jovanović | Novosti

Prva faza izgradnje otvorenog olimpijskog bazena na Gradskom jezeru u Vršcu biće završena do kraja godine, tj. 15 dana pre predviđenog roka, uprkos svim opstrukcijama. To za „Novosti“ kaže Ljubisav Šljivić, direktor Komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“, koje ove građevinske radove izvodi zajedno sa vršačkim preduzećem „Rasing“ d.o.o.

Opstrukcije se, kaže, odnose na to što je najpre kasnilo izdavanje građevinske dozvole, a zatim i što se na polovini obavljenog posla od njih tražilo da obustave radove, zbog nedostatka novca. Lokalna samouprava je, inače, za te namene opredelila oko 24 miliona dinara.

www.pixabay.com

- Bez obzira na to što u budžetu nema dovoljno para, mi ćemo na vreme uraditi svoj deo ugovorenog posla. S obzirom na to da nam meteorološki uslovi idu u prilog, u narednih desetak dana će biti završena osnovna konstrukcija olimpijskog bazena – kaže Šljivić. - U opštinskom budžetu za narednu godinu predviđena su sredstva za drugu fazu radova. Ako bude manje opstrukcija nego sada, Vrščani će na leto sigurno dobiti olimpijski i dečji bazen, te više neće morati da se kupaju u mutnoj vodi Gradskog jezera.

Vršac je, inače, jedan od malobrojnih gradova u Vojvodini koji nema bazen. S obzirom na to da nema ni reku, građani su prinuđeni da se leti rashlađuju na jedinom besplatnom kupalištu – Gradskom jezeru, čija je voda mikrobiološki ispravna, ali ima uvećanu koncentraciju hlorida, fosfata i adsorbujućih organskih halogena, zbog čega nije preporučljiva za kupanje. Nakon izgradnje bazena, Vrščani će konačno moći da se kupaju u čistoj vodi, dok bi se jezero moglo koristiti za razne druge sportske aktivnosti. Već se razgovaralo o osnivanju kajakaškog kluba u ovom gradu.

Projekat otvorenog olimpijskog i dečjeg bazena još pre dve godine je uradio vršački „BIRO plus“. Oni su predvideli da se jednog dana, kada bude bilo para, bazeni natkriju, kako bi mogli da se koriste i zimi. Tada bi u Vršcu mogao da se osnuje ozbiljan vaterpolo klub, o čemu se intenzivno razmišlja, a izvesno je da će već na leto tu biti otvorena školica plivanja za mališane.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;