INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ruše kasarnu, niče "Stepa 2"

26.11.2015. | I. P. | Novosti

Zemunsko naselje nalik voždovačkom Stepa Stepanović bliži se početku realizacije, pošto je „Građevinska direkcija Srbije“ (GDS) raspisala tender za izradu projekta za rušenje i uklanjanje postojećih objekata u kasarni „Aleksa Dundić“. Međutim, završetak kompletne dokumentacije i planova, očekuje se tek za godinu dana, kada će se znati i početak gradnje.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Priprema šest hektara oivičenih ulicama Cara Dušana, Filipa Višnjića, Šumadijskom i Zadužbinskom, samo je uvod u razradu plana budućeg stambeno-poslovnog kompleksa. Pre samih radova na rušenju, iz GDS objašnjavaju da je potrebno da se izabere izvođač, ali i da se obezbede sve dozvole i dokumentacija. Nakon toga, treba da se usaglasi projekat sa urbanističkim planom, da bi moglo da se govori broju i strukturi stanova. Sve to biće poznato krajem 2016. godine.

Međutim, kada je reč o samom naselju, planirana je izgradnja 31 objekta ukupne bruto površine od 21.330 kvadrata, kao i pratećih sadržaja. Iako višestruko manja površina od bivše kasarne „4. jul“, kompleks bi bio rađen po modelu današnjeg naselja Stepa Stepanović, čime će se obezbediti rešavanje stambenog pitanja za vojna lica. Zbog toga je postignuta razmena između GDS i Ministarstva odbrane, kada je predata lokacija za stanove u vrednosti od 12 miliona evra.

Radovi u naselju dr Ivan Ribar

„Građevinsku direkciju Srbije“ posle velikog posla u Stepi na Voždovcu, kao i najavljenog u Zemunu, očekuju i radovi u naselju Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu gde će biti izgrađene dve nove zgrade, a „smrdljive“ – sanirane.

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;