INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uređenje skvera između Venizelosove, Vojvode Dobrnjca i Carigradske

08.10.2015. | Beoinfo

Radnici JKP „Zelenilo-Beograd” započeli su uređenje skvera između ulica Venizelosove, Vojvode Dobrnjca i Carigradske. Uređuje se zelena površina od bezmalo dve i po hiljade kvadratnih metara sa pripadajućim pešačkim delovima i platoima. Novim rešenjem očuvan je javni karakter ovog prostora i njegova pristupačnost za sve.

Staze i platoi će biti izrađeni od kamenih granitnih ploča sive boje. U blizini ulaza na skver, iz pravca Venizelosove ka Carigradskoj, biće napravljene fontana i javna česma, koje će dodatno oplemeniti čitav prostor. Zidovi koji okružuju fontanu oblažu se kamenim pločama, granit sive boje, širine 50 i debljine 20 centimetra, i biće izrađeni od armiranog betona. Na zidovima će biti fiksirane klupe od hrastovih lajsni. Ukupna dužina klupa na zidićima iznosi 90 metara, a biće postavljene i tri đubrijere.

Na skveru će biti napravljeno i novo igralište za decu, sa pet rekvizita, a ispod rekvizita biće izlivena gumena podloga na površini od 250 kvadratnih metara.

Pored postojeće vegetacije, planirana je sadnja još deset sadnica i pokrivača tla, dok će na ostatku površine biti postavljen travni busen. Na skveru će biti postavljena dekorativna rasveta, kao i automatski zalivni sistem. Radovi su počeli 28. septembra, a završetak je planiran za 15. decembar ove godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;