INFONET-468X60-BANNER

Herceg Novi: Luksuz blista s mora

07.10.2015. | V. Vujnović | Novosti

Projekat „Portonovi“, vredan 500 miliona evra, jedan od najvećih u Evropi, na mestu nekadašnje kasarne u Kumboru sada je vidljiviji s mora nego s kopna. Oni koji su ga sagledali s te strane, s koje je, kažu, Herceg Novi najlepši, znaju da se posao odvija po planu, a rezultati prevazilaze očekivanja.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ovo je rezime razgovora za „Novosti“ sa Adrijanom Husić, menadžerkom za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u kompaniji „Azmont investments“.

Završetak prve faze projekta planiran je za februar 2017, a fazna gradnja dogovorena je ugovorom o dugoročnom zakupu ove atraktivne lokacije. Ona je podrazumevala uz pripremne radove i izgradnju hotelskih sadržaja, a investicija bi trebalo da bude realizovana u periodu od osam godina. Projekat je započet u avgustu 2013. i tada je rečeno da će do maja 2016. biti završen prvi „One and only“ hotel u Evropi, s marinom sa 250 vezova, restoranima i barovima, klubovima i luksuznim vilama.

„Azmont investments“ je investitor čija je namera da u Herceg Novom i Crnoj Gori bude dugoročno. Naša ambicija je da postavimo nove standarde ne samo ovde već i na Mediteranu. To će značajno doprineti i Crnoj Gori, a kompaniju pozicionirati na svetskoj mapi – ističe Husićeva i dodaje da je napredak u izgradnji evidentan.

Na pitanje kako će se dalje razvijati i ima li odstupanja od prvobitnih planova, Husićeva navodi da ovakav projekat uvek ima svoju dinamiku i podložan je promenama, ali na bolje. Tako bi na pravi način odgovorio potrebama i zahtevima klijentele, koja će samo pod određenim uslovima izuzetnog kvaliteta doći da otkrije i istražuje lepote Crne Gore.

- Kada smo počeli ovo putovanje, cilj je bio da kreiramo sofisticiran, višenamenski kompleks po najvišim svetskim standardima, a sada znamo da smo na pravom putu. Na projektu radimo s mnogobrojnim partnerima iz Crne Gore, regiona i inostranstva, ali je to timski rad zasnovan na međusobnom poverenju. Izdvojila bih saradnju s hotelskim kompleksom „One and only-One&Only welness“ i spa brendom „Anri Šeno“, koja je ključna u kreiranju „Portonovi“ životnog stila. Oni, svakako, nisu jedini partneri i brendovi koji će nam se pridružiti, pošto je pred nama mnogo posla, a graditi nove stilove ne možemo sami – zaključila je Husićeva.

Marina

Prethodnih dana javnost je ustalasala vest da je počelo rušenje stare lansirne rampe, koju je pre Drugog svetskog rata konstruisao pomorski kapetan Miroslav Štumberger. Hoće li deo istorije biti sačuvan i kako će izgledati buduća marina, iz „Azmonta“ će, po obećanju naše sagovornice, saopštiti narednih dana.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;